Δημιουργία Βιβλιοθήκης και πολύ σημαντική δωρεά βιβλίων στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου

Δημιουργία Βιβλιοθήκης και πολύ σημαντική δωρεά βιβλίων στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Αμφιλοχίας, γνωστοποιεί ότι με την υπ’ αριθ’ 24/17.09.2019 πράξη του, η οποία ενεκρίθη δια της υπ’ αριθ’ 420/30.09.2019 αποφάσεως του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, αποφασίσθηκε η ΙΔΡΥΣΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ στην ενορία του Αγίου Αθανασίου Αμφιλοχίας, προκειμένου να ταξινομηθούν και να διατίθενται στο κοινό οι πολυάριθμοι τόμοι της βιβλιοθήκης του Ιερού Ναού. Η εν λόγω βιβλιοθήκη πρόκειται να στεγασθεί σε κτίριο ιδιοκτησίας του Ιερού Ναού, αφού προηγουμένως διαμορφωθεί κατάλληλα.
Την ίδρυση της ενοριακής βιβλιοθήκης πληροφορηθείσα η οικογένεια του μακαριστού βουλευτή Θωμά Στ. Χούτα, προέβη, εις την προς τον Ιερό Ναό δωρεά της βιβλιοθήκης του αειμνήστου, μετά της επιπλώσεως του γραφείου του. Ο αριθμός των τόμων ανέρχεται σε 2.000 και πρόκειται για πολύ αξιόλογα βιβλία, Νομικά, Λογοτεχνικά, βιβλία Τέχνης και κυρίως και πρωτίστως, βιβλία Ιστορικά, τα οποία παραλάβαμε το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020.
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο εκφράζει τις ολόθερμες ευχαριστίες του προς Τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑ, τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο π. Επιφάνιο Καραγεώργο και τα υπόλοιπα μέλη του σεβαστού Μητροπολιτικού Συμβουλίου, για την αποδοχή του αιτήματός μας και την έγκριση της εν λόγω πράξεως, περί της δημιουργίας της ενοριακής βιβλιοθήκης.
Εκφράζει δε, όλως ιδιαιτέρως, τις ευγνώμονες ευχαριστίες του, προς τις κυρίες Δάφνη, Αικατερίνη και Αλεξάνδρα Χούτα, για τη σημαντικότατη δωρεά των 2.000 τόμων και γνωστοποιεί ότι οι τόμοι αυτοί θα αποτελέσουν ιδιαίτερο τμήμα της βιβλιοθήκης, το οποίο θα φέρει την ονομασία : ΣΥΛΛΟΓΗ ΘΩΜΑ ΧΟΥΤΑ.

Share

Ένα σχόλιο

 1. ΚΑΝΑΡΗΣ says:

  Δηλαδή,
  Ευχαριστίες στον Επίσκοπο, στον πρωτοσύγκελλο στο επισκοπικό συμβούλιο για ποιόν λόγο;
  Για την δωρεά που ευχαριστως και για την μνήμη του Θωμά διέθεσαν οι κληρονόμοι;
  Και τί δουλειά έχει ο Δεσπότης για να τον ευχαριστει ο πατηρ Οδυσσέας;
  Ούτε και για την δημιουργία της βιβλιοθήκης δεν θα έπρεπε να τύχει λεκτικών επιδαψιλεύσεων ο κ.Κοσμας
  Υποχρεωση του ειλναι να επαινει κάθε καλη προσπαθεια του υπ´ αυτον κληρικώνκαι να τους ευχαριστει ,μάλιστα ….
  Εκείνος που του πρέπουν εύσημα είναι ο εφημέριος για το πολυσχεδές
  έργο του στην ενορία του Αγιου Αθανασιου -έργο ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΟ για τους λοιπούς προηγουμένους!!!!
  Η Χριστεπώνυμη κοινωνια της ενορίας τον εχει και ΘΑ τον έχει ψηλά-πολύ ψηλά στην εκτιμηση και αγάπη της !!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*