Δεν αποδέχτηκε την θέση της Γ.Γ. της ΚΟ η Άννα Ασημακοπούλου

Δεν αποδέχτηκε την θέση της Γ.Γ. της ΚΟ η Άννα Ασημακοπούλου

Υποψήφιος για την γαλάζια Κ.Ο. ο Ιωάννης Πλακιωτάκης
plakiotakisΜε απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, νέος Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προτείνεται ο βουλευτής Λασιθίου, τ. υπουργός, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό πως για προσωπικούς λόγους που δεν θα της επιτρέψουν να ανταποκριθεί πλήρως στα καθήκοντα της Γραμματέως της Κοιν. Ομάδας της Ν.Δ., θέση για την οποία προτάθηκε από τον κ. Αντ. Σαμαρά, η βουλευτής Άννα Ασημακοπούλου, αρνήθηκε την «τιμητική», όπως είπε, πρόταση του Προέδρου του κόμματος.

Η κ. Ασημακοπούλου επικοινώνησε σήμερα με τον πρόεδρο της Ν.Δ Αντώνη Σαμαρά, τον ευχαρίστησε και τον ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να την αποδεχθεί, καθώς θα πρέπει να μετακινείται διαρκώς μεταξύ Αθήνας και Ιωαννίνων για οικογενειακές υποχρεώσεις. Σύμφωνα με πηγές της Συγγρού, αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος απόσυρσης της εν λόγω υποψηφιότητας.

Ωστόσο, στο παρασκήνιο υπήρξαν έντονες αντιδράσεις για την πρόταση του κ. Σαμαρά στο πρόσωπο της κας Ασημακοπούλου καθώς, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας της Κοιν. Ομάδας, ο Γραμματέας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6ετή κοινοβουλευτική θητεία, προϋπόθεση που δεν ισχύει στην περίπτωση της βουλευτού, η οποία πρωτοεξελέγη το 2012. Συνεπώς, η ανάληψη της θέσης από την κ. Ασημακοπούλου θα απαιτούσε δύο ψηφοφορίες μεταξύ των βουλευτών, μία για αλλαγή κανονισμού και μία για το πρόσωπο της Γραμματέως, οι οποίες πλέον αποφεύγονται.

πηγή:kathimerini.gr

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*