Δεκαπενταύγουστος με μάσκα, χωρίς πανηγύρια  και λίγοι – λίγοι στα σούπερ μάρκετ -Τα μέτρα που εξετάζονται

Δεκαπενταύγουστος με μάσκα, χωρίς πανηγύρια και λίγοι – λίγοι στα σούπερ μάρκετ -Τα μέτρα που εξετάζονται

Η πληρότητα στα πλοία δεν αυξήθηκε, τα πανηγύρια μάλλον θα παραμείνουν… απαγορευμένα και δεν αποκλείεται, αν η εξάπλωση του κορονοϊού συνεχιστεί και τα κρούσματα εξακολουθήσουν να έχουν αυξητικές τάσεις, να μπουν στη ζωή μας νέες απαγορεύσεις.
Τα 65 νέα κρούσματα της χθεσινής (30.07.2020) μέρας ήταν ένα σοκ. Οι λοιμωξιολόγοι «φωνάζουν» εδώ και μέρες για τη… χαλάρωση, ο πρωθυπουργός τους έδωσε «λευκή επιταγή» να κάνουν ό,τι πιστεύουν πως είναι καλύτερο κι εκείνοι επαναλαμβάνουν πως η κατάσταση συνεχιστεί, τότε υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα που εξετάζονται.
Ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής Λοιμωξιολογίας προανήγγειλε ουσιαστικά την παράταση της απαγόρευσης των πανηγυριών και ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, δεν απέκλεισε η Κοίμηση της Θεοτόκου να γίνει με… μάσκα.
Ο περιορισμός των ατόμων που συγκεντρώνονται σε διάφορους χώρους είναι ένα από τα μέτρα που εξετάζονται. Ο Χαράλαμπος Γώγος είπε πως θα μπορούσε για παράδειγμα να μην υπάρχει ελεύθερη προσέλευση στον αριθμό των πολιτών που πηγαίνουν σε ένα σούπερ μάρκετ, σε ένα μπαρ, σε μια καφετέρια ή ένα κέντρο διασκέδασης. «Αν δούμε ότι η επιδημία συνεχίζει να έχει τέτοιες αυξητικές τάσεις θα μπούμε και σε τέτοιες διαδικασίες απαγόρευσης προσέλευσης πάνω π.χ. από 50 ή 100 άτομα», είπε ο Χαράλαμπος Γώγος, σημειώνοντας πως οι μάσκες είναι ένα είδος πρόληψης του lockdown γιατί «σταματάνε την μετάδοση είναι σαν αυτό που κάνουμε όταν κλείνουμε κάτι».

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*