Δίκη Χρυσής Αυγής: Πρόταση Εισαγγελέα – Ζητεί αναστολή ποινής σχεδόν για όλους πλην Ρουπακιά

Δίκη Χρυσής Αυγής: Πρόταση Εισαγγελέα – Ζητεί αναστολή ποινής σχεδόν για όλους πλην Ρουπακιά

 

Η εισαγγελέας της έδρας για ακόμα μια φορά προκάλεσε έκπληξη με την πρότασή της ζητώντας να δοθεί αναστολή σε όλους τους καταδικασθέντες.
Εισήγηση προκειμένου να χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση στο «διευθυντήριο» της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και σε όλους τους υπόλοιπους καταδικασθέντες έκανε η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Αδαμαντία Οικονόμου.
Εξαίρεση αποτέλεσε ο Γιώργος Ρουπακιάς. Όπως είπε τηρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις.
Στη συνέχεια, οι συνήγοροι υπεράσπισης θα δώσουν νέα ‘’μάχη’’, είτε συντασσόμενοι είτε όχι με την πρόταση της εισαγγελέως, με σκοπό να πείσουν το δικαστήριο πως η φυλάκιση των εντολέων τους θα τους προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη.
Οι δικαστές θα αποσυρθούν σε διάσκεψη και θα ανακοινώσουν την απόφαση τους.
Πιθανότατα, η απόφαση του Δικαστηρίου σχετικά με τον εάν θα χορηγηθεί ή όχι αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση των καταδικασθέντων θα ανακοινωθεί την Τρίτη.

Share

Ένα σχόλιο

  1. Στην Ελλάδα, αυτοί που παρανομούν και διαπράττουν εγκλήματα, έχουν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις να βγουν έξω!Να μην στερηθούν τα νόμιμα δικαιώματά τους ενώ αυτοί στέρησαν από τους άλλους, εκτός από τα βασικά τους δικαιώματα , και την ίδια τηνζωή τους! Γιατί ,αν δεν είναι υπεύθυνος αυτός που καταστρώνει τα σχέδια άδικων και εγκληματικών πράξεων ,και υποκινεί με τη δύναμή του τους άλλους να τις διαπράξουν , τότε ποιος μπορεί να είναι;Ο εισαγγελέας βρίσκεται στο δικαστήριο για να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον. Πόσο αυτό είναι εφικτό ,αν στα επιχειρήματα που θέτει ,διακρίνεται απροκάλυπτα η διάθεση του να βγάλει λάδι ,ανθρώπους που εγκληματισαν εις βάρος του κοινωνικού συνόλου; Μιλάμε για δικαιοσύνη ,επικαλούμαστε Το νόμιμο το δίκαιο για εμάς, τους φίλους μας και οι πολιτικοί και κυβερνώντες για τη χώρα ,τα θαλάσσια δίκαια της έναντι άλλων χωρών και εν προκειμένω έναντι της Τουρκίας.Με τι ηθικό ανάστημα μια χώρα που δεν σέβεται το δικαίωμα ενός ανθρώπου στη ζωή ,και αφήνει ανενόχλητους και χωρίς τιμωρία τους ηθικούς αυτουργούς ,θα βγει στα διεθνή φόρα να ζητήσει κατανόηση και εφαρμογή του διεθνούς δικαίου ,όταν η ίδια δεν αναγνωρίζει στους πολίτες της τα απαραγραπτα δικαιώματα;

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*