Δίκη Ινδαρέ: Αθωώθηκε ο σκηνοθέτης και οι γιοι του – «Θύματα τυφλής και αυθαίρετης αστυνομικής βίας» λέει η εισαγγελέας

Δίκη Ινδαρέ: Αθωώθηκε ο σκηνοθέτης και οι γιοι του – «Θύματα τυφλής και αυθαίρετης αστυνομικής βίας» λέει η εισαγγελέας

Έλαβε τέλος η δίκη της οικογένειας Ινδαρέ για τα όσα είχαν συμβεί στο πλαίσιο εκκένωσης κατάληψης στο Κουκάκι και στην οδό Ματρόζου τον Δεκέμβριο του 2019, μέσα και έξω από το σπίτι του. Τότε αστυνομικοί ξυλοκόπησαν τον σκηνοθέτη και την οικογένειά του και τους συνέλαβαν μόλις μπήκαν βίαια μέσα στο σπίτι τους. Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων αποφάσισε την αθώωση λόγω αμφιβολιών του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ καθώς και των γιων του.

«Κόλαφος» η εισαγγελέας
Η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει να κηρυχθούν αθώοι οι κατηγορούμενοι αφού δεν προέκυψε ότι τέλεσαν τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται.
Μάλιστα, στην αγόρευσή της αναφέρθηκε σε αντιφάσεις στις καταθέσεις των αστυνομικών σε σχέση με τα όσα είχαν ισχυριστεί προανακριτικά και επικαλέστηκε τις καταθέσεις γειτόνων, οι οποίοι είδαν τους τρεις κατηγορούμενους στο μπαλκόνι του σπιτιού τους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας για την εκκένωση της κατάληψης, σύμφωνα με το dikastiko.gr.
«Δεν αφήνει αμφιβολία ότι άλλοι ήταν εκείνοι που έκαναν τα αδικήματα και άλλοι οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι βρίσκονταν στο σπίτι τους» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι «Οι τρεις κατηγορούμενοι με απόλυτη βεβαιότητα δεν τέλεσαν αυτές τις πράξεις. Έγιναν θύματα μιας τυφλής, ωμής και αυθαίρετης αστυνομικής βίας και χρησιμοποιήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις για να καλύψουν την παταγώδη αποτυχία της επιχείρησης. Έγιναν τα εξιλαστήρια θύματα. Προτείνω να απαλλαγούν όχι λόγω αμφιβολιών, αλλά γιατί δεν τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται».

«Τα παιδιά μου ήταν δεμένα, οι αστυνομικοί τούς έβριζαν τη μάνα»
«Φάγαμε το ξύλο της αρκούδας. Αυτοί ήταν σαν Ρόμποκοπ, και με κατηγορούν ότι αντιστάθηκα, ότι έβρισα. Εγώ δεν πρόλαβα να κάνω τίποτα, ήταν σαν μαύρη θύελλα. Απίστευτο υβρεολόγιο, μου πάταγαν το κεφάλι, μου τραβούσαν τα χέρια και έλεγα ‘’έλεος, δεν αντέχω, θα σκάσω’’. Τα παιδιά μου ήταν δεμένα, οι αστυνομικοί τους έβριζαν τη μάνα, έλεγαν ότι έχει πάρει όλη τη γειτονιά, ότι δεν είμαι ο πατέρας τους. Συνέχεια έλεγαν ότι αν δε μας έπιαναν στην ταράτσα, αλλά μας έπιαναν μέσα στο σπίτι, θα γ@@@ τα παιδιά και τη μάνα τους. Αυτή ήταν η παρηγοριά μου ότι ευτυχώς δε μας έπιασαν μέσα στο σπίτι», είχε πει πριν λίγες ημέρες ο σκηνοθέτης στην απολογία του, ενώ είχε προσθέσει ότι είχε προηγηθεί «χαμός, ένταση, καπνοί πολύ εντυπωσιακή και τρομακτική επιχείρηση».

«Απολογούμαι για την αφέλεια μου να πιστεύω ότι η ελληνική αστυνομία είναι για να μας προστατεύει. (…) Απολογούμαι απέναντι στα παιδιά μου για την αφέλειά μου να ανοίγω την πόρτα στους αστυνομικούς, να ανεβαίνω στην ταράτσα μου για να μας παίρνουν σιδηροδέσμιους», είχε υπογραμμίσει επίσης ο Δημήτρης Ινδαρές.

Share

2 Σχόλια

 1. Δημος Μητσοκάλης says:

  Με τέτοια δικαιοσύνη είναι εύλογο ότι έχουμε ακόμα μια ντουζίνα τρομοκρατικές οργανώσεις, αναρχομπάχαλους τραμπούκους, πανεπιστήμια στάβλους, περιουσίες πολιτών να καταστρέφονται καθημεριν’α
  Την επόμενη φορά τα καμάρια του αριστεράντζα σκηνοθέτη θα πετάνε μεγαλύτερες κοτρόνες στους αστυνομικούς!

 2. «Μνήμη με ουρά» από τον Δημήτρη Ινδαρέ με φόντο τον Αμβρακικό

  “Απολογούμαι για την αφέλεια μου να πιστεύω ότι η ελληνική αστυνομία είναι για να μας προστατεύει.”
  Συνέχεια έλεγαν ότι αν δε μας έπιαναν στην ταράτσα, αλλά μας έπιαναν μέσα στο σπίτι, θα γ@@@ τα παιδιά και τη μάνα τους.

  Παρόλα αυτά,
  Οι αστυνομικοί είναι καλά παιδιά, ιδίως αυτοί των SPECIAL POLICE FORCES
  Στις καταθέσεις τους λένε πάντα την αλήθεια, αλλά στα δικαστήρια δεν γίνονται πιστευτοί.
  Ποτέ μα ποτέ κανένας τους δεν έκανε κατάχρηση εξουσίας, δεν μπλέχτηκε με κακές παρέες (εμπόριο όπλων, εμπόριο ναρκωτικών, μαστροπείες, προστασία, υπεξαίρεση χρημάτων από την υπηρεσία τους, εμπόριο ανθρώπων e,t,c).
  Όταν όμως συλληφθούν, τα δικαστήρια έχουν διαφορετική γνώμη από τη δική μου – που δε μετράει και πολύ.

  Υ/Γ (άσχετο)
  Ο κούλης είναι πρωθυπουργάρα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*