Δήμος Αμφιλοχίας: Υποχρέωση καθαρισμού οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Δήμος Αμφιλοχίας: Υποχρέωση καθαρισμού οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Το τμήμα Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Αμφιλοχίας καλεί όλους τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων να προβούν στον καθαρισμό τους, απομακρύνοντας χόρτα, κλαδιά και οποιαδήποτε άχρηστα ή εύφλεκτα υλικά από αυτά.
Η υποχρέωση καθαρισμού των οικοπέδων προκύπτει από την υπ’ αριθ. 4/2012 ΠυροσβεστικήΔιάταξη άρθρο 1 παρ.1 (ΦΕΚ Β’ 1346/25.4.2012) όπου αναφέρεται ότι:
«Οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά».
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων ο Δήμος Αμφιλοχίας θα επιβάλλει πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου σύμφωνα με το Ν.3852/2010 (άρθρο 94 παρ.1 αριθμ.26).

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου

Λεωνίδας Κατσαντάς

Share

Ένα σχόλιο

  1. Τάκης says:

    Kαθαρίστε πρώτα τους δημόσιους χώρους, εκεί στο Μενίδι μας έπνιξαν τα χόρτα, πλήρης εγκατάλειψη φέτος, ακόμη και μέσα στον χώρο του δημοτικού σχολείου. Στείλτε κανέναν εργάτη να τα κόψει και να καθαρίσει λίγο, είπαμε κοροιδοιο έχουμε μην μας φάνε και τα φίδια!

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*