Δήμος Αμφιλοχίας – Εργαστήριο Ψηφιακού Μετασχηματισμού – Σεμινάριο

Δήμος Αμφιλοχίας – Εργαστήριο Ψηφιακού Μετασχηματισμού – Σεμινάριο

Σεμινάριο με θέμα: Διαδίκτυο των πραγμάτων
Το προγραμματισμένο σεμινάριο με θέμα «Διαδίκτυο των Πραγμάτων», (Internet of Things), συνεχίζεται από 14 Ιουλίου, στην αίθουσα του εργαστηρίου (παλαιά βιβλιοθήκη), κάθε Τρίτη και Πέμπτη 10:00 έως 12:00 π.μ..
Μπορούν να λάβουν μέρος τα μέλη της ομάδας που ολοκλήρωσε το προηγούμενο σεμινάριο «Εισαγωγή στα Δίκτυα Υπολογιστών» και εκπαιδευτικοί της πληροφορικής καθώς και προ ή μεταπτυχιακοί φοιτητές θετικών επιστημών.
Στείλτε μας σύντομο βιογραφικό, όπως και κάθε ερώτημά σας, στη διεύθυνση csakarikas@gmail.com
Η ύλη που θα διδαχθεί είναι:
Το Ίντερνετ των πραγμάτων και η εξέλιξή του σε Ίντερνετ των Πάντων. Η αναγκαιότητα του ΙοΤ για την εξέλιξη της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Να διδαχτούμε πως θα δίνουμε λύσεις, πως θα κάνουμε την ιδέα μας προϊόν. Οι πλακέτες ARDUINO, εφαρμογές σε περιβάλλον IDE, η γλώσσα C/C++, οι ESP8266/ESP32 με εφαρμογές σε περιβάλλον Arduino IDE. Η γλώσσα PYTHON, εισαγωγή και εφαρμογές σε περιβάλλον microPYTHON, το RaspberryPi και το λειτουργικό Linux.
Θα προταθούν έργα για μελέτη, σχεδιασμό και υλοποίηση όπως: Συσκευές UVC για την προστασία από τον COVID-19, αυτοματισμός και εποπτεία δικτύου ύδρευσης, διαχωριστής ελαιών, εποπτεία και έλεγχος στην άρδευση καλλιεργειών, μελέτη θαλάσσιου περιβάλλοντος ..
Υλικό και Λογισμικό
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί το απαραίτητο λογισμικό και θα προταθεί υλικό όπως μικροελεγκτές αισθητήρες, σερβοκινητήρες, διάτρητη πλακέτα, καλώδια για συνδέσεις και μικρουλικά.
Το σεμινάριο παρέχεται από το Δήμο Αμφιλοχίας Δωρεάν.

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*