Δήμος Αμφιλοχίας: Εργαστήριο Ψηφιακού Μετασχηματισμού

Δήμος Αμφιλοχίας: Εργαστήριο Ψηφιακού Μετασχηματισμού

Σεμινάριο με θέμα: Διαδίκτυο των πραγμάτων

Το προγραμματισμένο σεμινάριο με θέμα «Διαδίκτυο των Πραγμάτων», (Internet of Things), θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. Ως πλατφόρμα θα αξιοποιήσουμε τη CISCO WEBEX. Αν όμως λόγω φόρτου, αποδειχθεί αργή, τότε θα μεταπηδήσουμε στην πλατφόρμα ZOOM. Γι αυτό το λόγο οι συμμετέχοντες ας έχουν προετοιμάσει στον υπολογιστή τους, και τις δύο πλατφόρμες.
Μην επιχειρήσετε συμμετοχή μέσω κινητού. Η δουλειά μας απαιτεί υπολογιστή.
Οι συνεδρίες θα γίνονται 5:00-7:00 το απόγευμα κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή.
Παρακαλείστε να μας στείλετε το mail address, σύντομο βιογραφικό, όπως και κάθε ερώτημά σας, για να λάβετε το URL της σύνδεσή σας, στη διεύθυνση csakarikas@gmail.com.
Μπορούν να λάβουν μέρος τα μέλη της ομάδας που ολοκλήρωσε το προηγούμενο σεμινάριο «Εισαγωγή στα Δίκτυα Υπολογιστών» και εκπαιδευτικοί της πληροφορικής καθώς και προ ή μεταπτυχιακοί φοιτητές θετικών επιστημών.
Η ύλη που θα διδαχθεί είναι:
Το Ίντερνετ των πραγμάτων και η εξέλιξή του σε Ίντερνετ των Πάντων. Η αναγκαιότητα του ΙοΤ για την εξέλιξη της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Να διδαχτούμε πως θα δίνουμε λύσεις, πως θα κάνουμε την ιδέα μας προϊόν. Η πλακέτες ARDUINO, εφαρμογές σε περιβάλλον IDE, η γλώσσα C/C++, ESP8266/ESP32 εφαρμογές σε περιβάλλον Arduino IDE. Η γλώσσα PYTHON, εισαγωγή και εφαρμογές σε περιβάλλον microPYTHON, RaspberryPi και Linux.
Θα προταθούν έργα για μελέτη, σχεδιασμό και υλοποίηση όπως: Ένας απλός λειτουργικός αναπνευστήρας, αυτοματισμός και εποπτεία δικτύου ύδρευσης, διαχωριστής ελαιών, εποπτεία και έλεγχος στην άρδευση καλλιεργειών, μελέτη θαλάσσιου περιβάλλοντος ..
Υλικό και Λογισμικό
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί το απαραίτητο λογισμικό και θα προταθεί υλικό όπως μικροελεγκτές αισθητήρες, σερβοκινητήρες, διάτρητη πλακέτα, καλώδια για συνδέσεις και μικρουλικά.

Έναρξη τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2020.
Το σεμινάριο παρέχεται από το Δήμο Αμφιλοχίας Δωρεάν.

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*