Δήλωση Ανεξαρτητοποίησης Δημοτικού Συμβούλου Ανδρέα Ρεγκούτα

Δήλωση Ανεξαρτητοποίησης Δημοτικού Συμβούλου Ανδρέα Ρεγκούτα

Αγαπητοί συνδημότες
Την Κυριακή 09/01/2022 με επιστολή μου προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αμφιλοχίας, γνωστοποίησα την ανεξαρτητοποίησή μου από τη δημοτική παράταξη «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ». Ταυτόχρονα, έθεσα στην διάθεση του Δημάρχου Αμφιλοχίας κ. Γεωργίου Κατσούλα, την παραίτησή μου από τη θέση ευθύνης που κατείχα, ήτοι τη θέση του αντιδημάρχου Διοίκησης, Οικονομικών, Προγραμματισμού και Νέων Τεχνολογιών.
Πρόκειται για μια δύσκολη αλλά συνειδητή απόφαση, στην οποία κατέληξα έπειτα από τη διαπίστωση ότι μέλη της παράταξης μας, αποφάσισαν να αναιρέσουν την προγραμματική συμφωνία που είχαμε συνάψει με τη νέα δημοτική αρχή. Παράλληλα, εν αγνοία μου άνοιξαν διαύλους επικοινωνίας, με άλλες προσκείμενα σε αυτούς πολιτικά παρατάξεις, δίνοντας την αίσθηση προς την κοινωνία ότι στηρίζουν τη δημοτική αρχή, ενώ επί της ουσίας με τις ενέργειές τους δεν τους ενδιέφερε η απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία του Δήμου. Ιδίως δε, από τον Αύγουστο του 2021, άρχισαν να δημιουργούν κλίμα δυσφορίας και διάστασης απόψεων με τη δημοτική αρχή, ωθούμενοι καθαρά από ιδιοτελή κίνητρα και όχι στο πλαίσιο άσκησης των αυτοδιοικητικών τους καθηκόντων.
Η παράταξη μας όταν είχε δημιουργηθεί, είχε χαρακτηριστεί ως αυτοδιοικητική, χωρίς ιδεολογικές και πολιτικές δεσμεύσεις και αγκυλώσεις, κάτι όμως που στην πορεία δυστυχώς έμεινε στα λόγια, καθώς κάποιοι αποδείχτηκε ότι προσπαθούσαν όλο αυτό το διάστημα να επωφεληθούν για ίδιον όφελος, προτάσσοντας την κομματική τους ταυτότητα. Είναι οι ίδιοι που όταν έθεσα υποψηφιότητα με τη συγκεκριμένη παράταξη με αποκαλούσαν ως τη «μεγάλη πολιτική μεταγραφή». Τώρα, μετά από δυόμιση χρόνια, αποτελώ πλέον γι αυτούς το μεγάλο βαρίδι για τις όποιες τους προσωπικές και πολιτικές φιλοδοξίες.
Τα ανωτέρω δεν μου άφησαν κανένα περιθώριο σκέψης και συντέλεσαν στο να πάρω την απόφαση για ανεξαρτητοποίηση, αφού πρωτίστως ενημέρωσα τον επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ».
Αγαπητοί μου συνδημότες, όταν ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, ανέφερα ότι «μέσα από την ενασχόλησή μας με τα κοινά μπορούμε να προσφέρουμε στην κοινωνία και στον τόπο».
Αυτά τα χρόνια, προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να συμβάλλω στην αντιμετώπιση ζητημάτων όχι μόνο της αρμοδιότητάς μου αλλά και σε όσους άλλους τομείς χρειάστηκε.
Η Αυτοδιοίκηση είναι μια διαδρομή, καθημερινής και ανιδιοτελούς προσφοράς, ένας διαρκής αγώνας να τιμήσεις έμπρακτα την εμπιστοσύνη των συνδημοτών σου.
Η θέση του Αντιδημάρχου ουδέποτε αποτέλεσε για εμένα επάγγελμα και πηγή βιοπορισμού, αλλά θέση ευθύνης και προσφοράς προς τους συμπολίτες μου. Εξάλλου, έχω μάθει στη ζωή μου να εργάζομαι από πολύ μικρή ηλικία τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον πρωτογενή τομέα.
Θα συνεχίσω με την ίδια αφοσίωση να είμαι παρών και να μάχομαι, όπου και όποτε χρειαστεί, ανυποχώρητος στις αρχές μου και στις αξίες μου.
Σκοπός μου, ήταν και είναι, να προσφέρω, για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μου.
Μετά τιμής

ΑΝΔΡΕΑΣ Θ. ΡΕΓΚΟΥΤΑΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ , ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*