Γλυπτά του Παρθενώνα: Οι Times στο πλευρό της Ελλάδας – «Πρέπει να επιστραφούν»

Γλυπτά του Παρθενώνα: Οι Times στο πλευρό της Ελλάδας – «Πρέπει να επιστραφούν»

Αλλαγής στάσης από τους Times για τα γλυπτά του Παρθενώνα καθώς η βρετανική εφημερίδα τώρα λέει ότι πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα
Θέση υπέρ της Ελλάδας παίρνουν ξεκάθαρα οι Times για το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα αναφέροντας σε άρθρο τους που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη ότι «τα Γλυπτά ανήκουν στην Ελλάδα. Πρέπει να επιστραφούν».
Σε μια στροφή της στάσης τους οι Times λένε ότι πλέον οι συνθήκες έχουν αλλάξει για την υπόθεση αυτή επικαλούμενοι, μάλιστα, τον πρόσφατο δανεισμό από την Ιταλία ενός τμήματος των Γλυπτών του Παρθενώνα σε μια τελετή στην οποία έδωσε το παρών και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Για περισσότερα από 50 χρόνια, καλλιτέχνες και πολιτικοί έχουν υποστηρίξει ότι οι αρχαιότητες είναι δομικοί για την πολιτισμική ταυτότητα ενός κράτους και γι’ αυτό θα έπρεπε να επιστραφούν στην Ελλάδα. Το Βρετανικό Μουσείο και η βρετανική κυβέρνηση με την υποστήριξη των Times, είχαν αντισταθεί στην πίεση αυτή. Αλλά οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Τα Γλυπτά ανήκουν στην Αθήνα. Θα πρέπει τώρα να επιστραφούν» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Times.
Όπως σημειώνουν, δε, «το άμεσο προηγούμενο είναι η συμφωνία της Ιταλία να δανείσει στην Ελλάδα ενός θραύσματος αγάλματος της θέας Άρτεμις που είχε απομακρυνθεί όπως τα Γλυπτά του Παρθενώνα».

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*