Για την “οικοδόμηση” μιας σχέσης ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης με τον πολίτη

Για την “οικοδόμηση” μιας σχέσης ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης με τον πολίτη

Αγαπητοί συνδημότες,
στο τελείωμα αυτής της αυτοδιοικητικής περιόδου νιώθω την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας από τον θεσμικό ρόλο του Δημοτικού Συμβούλου της αντιπολίτευσης που υπηρέτησα τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. Πίστευα πάντα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι η επικοινωνία και η ενημέρωση μεταξύ των μελών του δημοτικού συμβουλίου και των πολιτών είναι βασικό μέσο και εργαλείο για την επιτυχημένη διοίκηση και φέρνει πάντα θετικά αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών.

Με γνώμονα, λοιπόν, αυτό προσπάθησα να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των πολιτών που με εμπιστεύτηκαν δίνοντας το παρών μου σε όλες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των επιτροπών που διέπουν την λειτουργία του Δήμου, συμμετέχοντας σε αυτές και ψηφίζοντας όσα έκρινα θετικά για τον Δήμο μας, ενώ προσπάθησα πάντα να προτείνω και να ελέγχω την Διοίκηση του Δήμου μέσα από τις δυνατότητες που μου έδινε ο νόμος. Αυτή η διαδρομή ήταν ένα πρωτόγνωρο ταξίδι για μένα από τα έδρανα της αντιπολίτευσης μια και για πρώτη φορά ήμουν σε αυτά.

Σήμερα ξεκινά ένα καινούριο ταξίδι με επικεφαλής τον κ. Μάρκο Βασίλα θέλοντας να ανοίξουμε καινούριους δρόμους και προσδοκώ να ανανεώσουμε κι αυτή τη φορά σχέση μας για να βοηθήσουμε τον τόπο μας, τον τόπο που ζούμε να σταθεί στα πόδια του και να γίνει καλύτερη η ζωή των πολιτών μας στις νέες καταστάσεις που δημιουργήθηκαν και στα ιδιαίτερα δύσκολα που προέκυψαν.

Είναι προφανές πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 διεξάγονται σε ένα πολύ διαφορετικό πολιτικό κλίμα από εκείνο των αντίστοιχων εκλογών του 2014. Η αλλαγή του εκλογικού συστήματος με την καθιέρωση της απλής αναλογικής δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ενδυνάμωση της κουλτούρας των συνεργασιών, φέρνει νέες δυνάμεις στο προσκήνιο και προωθεί δημοκρατικές και προγραμματικές συγκλίσεις.

Φιλοδοξία μας είναι ο Δήμος μας να υπερβεί τη σημερινή του άσχημη κατάσταση και να μετατραπεί σε διοικητικό, οικονομικό, εμπορικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής. Κέντρο που θα παρέχει αναβαθμισμένες ποιοτικά αλλά παράλληλα και ανταγωνιστικές υπηρεσίες. Σε συνεργασία με τους επαγγελματικούς φορείς του Δήμου μας θα πρέπει να τεθούν προτεραιότητες για την ανάπτυξη των δημόσιων υποδομών και την δημιουργία κατάλληλου περιβάλλοντος για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας που θα εξασφαλίσει θέσεις εργασίας.

Ο Δήμος μας το βασικό μειονέκτημα που έχει είναι ότι διοικείται εδώ και χρόνια από μια Δημοτική Αρχή, που όχι μόνο δεν βοηθά στην επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας, αλλά στερείται και οράματος για την πόλη και συνολικά για το Δήμο. Για αρκετά χρόνια στον Δήμο Αμφιλοχίας κυριαρχεί μια λογική από μέρους της Δημοτικής αρχής πλήρους εγκατάλειψης σε όλους τους τομείς (αναπτυξιακά έργα, παραγωγικές υποδομές, αθλητισμός, πολιτισμός). Επιπλέον βιώνουμε όλοι καθημερινά μια απαράδεκτη εικόνα σε οργανωσιακό επίπεδο στο Δήμο με αποτέλεσμά την σπατάλη πόρων, κακής ποιότητας παρεχόμενες υπηρεσίες και απώλεια οικονομικών πόρων από έλλειψη μελετών και προγραμμάτων.

Γι αυτό είναι αναγκαία η συστράτευση όλων ώστε να υπάρξει «αλλαγή σκυτάλης» που θα θέσει ένα τέλος στο τέλμα και την υποβάθμιση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Αμφιλοχίας ανοίγοντας έτσι όλοι μαζί μια ελπιδοφόρα και οραματική προοπτική για τον τόπο μας.

Βαγγέλης Τσούκας
Δημοτικός Σύμβουλος (2014-2019)
Υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος Αμφιλοχίας με το συνδυασμό
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ του κ. Μάρκου Βασίλα

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*