Για να είμαστε εντάξει ….

Για να είμαστε εντάξει ….

Είναι όμορφη η στιγμή , όταν παραδίδεις το έγγραφο προϊόν σου στον φιλοξενούντα εκδότη για την δημοσιέυσή του , είτε αυτό αφορά ποίημα , διήγημα, μυθιστόρημα, είτε άρθρο , σχόλιο , χρονογράφημα και εν πάσει περιπτώσει κάθε πόνημα της γραφίδας ..
Στην δεύτερη κατηγορία , όπου ανήκει και η ταπεινότητά μου και η τύχη, στα μεγάλα χρόνια μου, έταξε να με φέρει , η αναζήτηση της ύλης΄, η διερεύνηση – με όσα μέσα μπορεί κανείς – της είδησης, η ανάλυσή της απαιτούν την ανά πάσα στιγμή εγρήγορση !!!!
Και τα μικρότερα, σε κυκλοφορία, έντυπα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, μπλόγκς, σεβόμενα τον ό,ποιο αριθμό αναγνωστών, τηλεθεατών, ακροατών, ΠΡΕΠΕΙ να έχουν την αλήθεια και την ακρίβεια της είδησης ΠΡΩΤΟ ΜΕΛΗΜΑ !!!!
Για ηθικούς, δεοντολογικούς λόγους – ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ – αλλά και για πρακτικούς …
”Το ψέμμα , έχει κοντά ποδάρια ”, έτσι λέει η αδιάψευστη παροιμία !!!!
Σε κάθε βήμα , σε κάθε λέξη , σε κάθε φράση καραδοκεί και ο κίνδυνος της διάψευσης της αντίρρησης , της απόρριψης, όπως φυσικά σε αγκαλιάζει και η γλυκιά ηδονή της αναγνωστικής αποδοχής των ευμενών σχολίων, των δίκαιων παρατηρήσεων !!!
Και δεν είναι τίποτα πιο μαγευτικό από την αίσθηση πως δεκάδες- εκατοντάδες – χιλιάδες μάτια αφιέρωσαν την ικανότητά τους στον αναγνώστη να έλθει στο στάδιο της πρώτης γνωριμίας με σένα ..
Κι ύστερα θάρθει ο νους να αναλάβει το κύριο έργο της σύνθεσης , της ανάλυσης και τελικά της διαμορφούμενης κρίσης και άποψης !!!!
Ένα μονόστηλο φτάνει ίσως – καμμιά φορά- και να περισσεύει να σε κάνει ευτυχισμένο ή και να σε βυθίσει ακόμα και στην αυτοαπαξίωση !!!!
Υπάρχει όμως και ο άλλος πρωταγωνιστής …
Ο αναγνώστης !!!
Δεν είναι εύκολο να είσαι αναγνώστης …
Αλήθεια, όταν παίρνεις ένα κείμενο πρέπει να φανείς γενναία δίκαιος και ο σεβασμός να έχει σημαίνοντα ρόλο , αλλιώτικα μην μπεις στον κόπο να διαβάσεις ..
Θα χάσεις και θα χαθείς ..
Και κυρίως , μην το βάλεις κάτω από πρίσμα …
Διάβασέ το με …γυμνά μάτια …

Θ.Κ
Αμφιλοχία , 15 Μάη του 20 .

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*