Γεωργιάδης: Σίγουρα θα γίνουν απολύσεις ανεμβολίαστων

Γεωργιάδης: Σίγουρα θα γίνουν απολύσεις ανεμβολίαστων

 

Την εκτίμηση πως θα «γίνουν σίγουρα απολύσεις όταν υπάρχει περίπτωση μια επιχείρηση να καταστραφεί» εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.
«Η κείμενη νομοθεσία καλύπτει τις επιχειρήσεις που κρίνουν ότι εργαζόμενος που αρνείται να εμβολιαστεί εμποδίζει την λειτουργία της επιχείρησης. Αν μπορεί να γίνει με τηλεργασία, το δικαστήριο θα κρίνει ότι δεν δικαιολογείται η απόλυση. Αν δεν μπορεί να γίνει με τηλεργασία, το δικαστήριο θα κρίνει ότι δικαιολογείται», ανέφερε στον ΑΝΤ1.
Μάλιστα, ο υπουργός, ανέφερε, όπως είπε, αληθινό παράδειγμα, λέγοντας ότι «σε ξενοδοχείο στην Αθήνα, με Αμερικανούς τουρίστες, όπου όλοι είναι εμβολιασμένοι στο προσωπικό, ο μάγειρας αρνείται να εμβολιαστεί. Ο μάγειρας απολύθηκε».

Share

Ένα σχόλιο

 1. Η δουλειά του σπύρου είναι να λέει αυτά.
  Η κείμενη νομοθεσία ΔΕΝ καλύπτει τις επιχειρήσεις που κρίνουν ότι εργαζόμενος που αρνείται να εμβολιαστεί εμποδίζει την λειτουργία της επιχείρησης, λέω εγώ.
  Το δικαστήριο θα κρίνει και όχι η επιχείρηση, εάν αυτός που αρνείται να εμβολιαστεί
  (ή αυτός π.χ που αρνείται να είναι gay ή αυτός που αρνείται να κάνει tatoo, ή αρνείται να κάνει στο σώμα του κάτι που θεωρεί ότι θα τον βλάψει) εμποδίζει τη λειτουργία της.
  Στη τελική, ο επιχειρηματίας θα αποζημιώσει τους εργαζομένους.
  Εάν το αντέχει οικονομικά, ας το κάνει.
  Ο σπύρος είναι έξω από το χορό -των αποζημιώσεων- , η δουλειά του είναι να τρομοκρατεί τους χαζούς.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*