ΒΙΝΤΕΟ: Οι Απόκριες στην Αμφιλοχία τη δεκαετία του ‘90

ΒΙΝΤΕΟ: Οι Απόκριες στην Αμφιλοχία τη δεκαετία του ‘90

Ο θεσμός της αποκριάς και ιδιαίτερα της παρέλασης των καρναβαλιστών, λάμβανε πρωταγωνιστικό ρόλο στις αποκριάτικες εκδηλώσεις της περιοχής τις προηγούμενες δεκαετίες. Το Αμφιλοχιώτικο καρναβάλι, ο Πανάρατος, τα θεατρικά, η παρέλαση, το κάψιμο του καρνάβαλου, αποτελούσαν την κορυφαία αποκριάτικη εκδήλωση στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Δείτε στιγμιότυπα από τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του 1997 – 1998 – 1999 τα οποία αντλήθηκαν από το προσωπικό αρχείο του Χρ. Μέλου.

Share

2 Σχόλια

  1. Ιωάννης Ζιωγας says:

    Γεια σου Κώστα και σε ευχαριστώ παρά πολυ για ολα όσα κανεις για να προβάλεις την Αμφιλοχία μας. Επειδή ειδα την (φάτσα) μου μέσα στο βίντεο όταν ειμουνα στο χορευτικό εκείνο το χρονο και πραγματικά ειναι πολυ συγκινητικό να βλέπεις και ολα παιδιά και της ωραίες εκδηλώσεις εκείνης της εποχής. Μήπως υπαρχει κανενα βίντεο χωρις περικοπή που να δείχνει το χορευτικό τμήμα ; Εννοώ όταν χορεύουμε με της στολές μας εκεί που ειναι ο Χρήστος Σακαρετσανος μπροστά . Θα το εκτιμούσα παρά πολυ γιατί δεν εχω κανένα αρχείο απο εκείνα τα χρονια και πραγματικά τα εχω λησμονήσει. Με εκτίμηση Ιωάννης Ζιωγας (Ζανιος)

  2. ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΙΚΑΣ says:

    ΟΛΗ Η ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ ΣΕ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΣΜΟ!!!!ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ , ΤΟ. ΜΑΓΙΚΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΝΩΝΤΑ , Ο ΠΑΝΑΡΑΤΟΣ ΣΕ .. ΝΕΟ ΥΦΟΣ, ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΑ ΠΑΝΤΡΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΙΑ, ΑΛΕΥΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΕΛΛΟΣ ΧΟΡΟΣ!!!! ΑΝΕΜΕΛΗ ΕΠΟΧΗ!!!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*