Βατόπουλος: Πρέπει να πάμε σε σκληρό lockdown τύπου Κίνας και Γιουχάν για 15 ημέρες

Βατόπουλος: Πρέπει να πάμε σε σκληρό lockdown τύπου Κίνας και Γιουχάν για 15 ημέρες

«Στη Γιουχάν έβγαινε μια φορά την εβδομάδα ένας άνθρωπος να πάει να ψωνίσει στο σούπερ μάρκετ. Αυτό πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα»
Σκληρότερο lockdown όπως αυτό που επιβλήθηκε στην Κίνα στο πρώτο κύμα της πανδημίας, προτείνει ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.
Τη λήψη μέτρων τύπου Κίνας και συγκεκριμένα Γιουχάν, όπου ένας άνθρωπος έβγαινε μόνο μια φορά την εβδομάδα για να πάει να ψωνίσει στο σούπερ μάρκετ, πρότεινε ως μέτρο ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση της πανδημίας.
«Η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική. Περιμέναμε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα υπάρξει μια μείωση, ωστόσο τα κρούσματα επιμένουν. Έχει αρχίσει να ελαττώνεται ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων, ωστόσο είμαστε ακόμα πολύ ψηλά» περιέγραψε ο κ. Βατόπουλος και σημείωσε επιπλεόν ότι πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα.
«Ένα χαρακτηριστικό της επιδημίας, ήδη από τον Αύγουστο, είναι ότι υπάρχει διασπορά σε όλη την Ελλάδα. Νομίζω ότι πρέπει να γίνουμε πολύ πιο αυστηροί.
Πρέπει το lockdown να γίνει πιο αυστηρό, όπως στην Κίνα. Στη Γιουχάν έβγαινε μια φορά την εβδομάδα ένας άνθρωπος να πάει να ψωνίσει στο σούπερ μάρκετ. Αυτό πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα. Να κλείσουν οι επιχειρήσεις και να λειτουργούμε κάθε μέρα σαν να είναι Κυριακή.
Ένα lockdown τύπου Γιουχάν για δύο εβδομάδες, θα μπορούσε να αποσυμφορήσει την κατάσταση και να ανακόψει τη μετάδοση του ιού. Αν συνεχίσουμε έτσι, θα θρηνήσουμε θύματα που δεν όφειλαν να πεθάνουν, με την έννοια ότι δε θα μπορούν να νοσηλευτούν», τόνισε ο καθηγητής μικροβιολογίας

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*