Αυτά είναι τα νέα μέτρα, τέλος η εστίαση και οι μετακινήσεις στις «πορτοκαλί» περιοχές

Αυτά είναι τα νέα μέτρα, τέλος η εστίαση και οι μετακινήσεις στις «πορτοκαλί» περιοχές

Από αύριο σε Lockdown μπαίνει Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μετά και την έκρηξη κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες. Η πίεση του ΕΣΥ καθιστά επιτακτική την ανάγκη για έξτρα μέτρα πριν η κατάσταση ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dnews, η κυβέρνηση αναμένεται να βάλει τέλος στη εστίαση ή να υπάρχει περαιτέρω περιορισμός και στις πορτοκαλί περιοχές, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής. Παράλληλα, θα υπάρχει στις συγκεκριμένες περιοχές και απαγόρευση εισόδου και εξόδου από το νομό.
Επιπλέον, θα υπάρχει απαγόρευση πτήσεων και κάθε οδικής μεταφοράς από και προς τις πορτοκαλί περιοχές ενώ τα σχολεία σε κάθε περίπτωση θα παραμείνουν ανοιχτά. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τα παραπάνω μέτρα θα εφαρμοστούν για τουλάχιστον ένα μήνα ενώ θα υπάρχει επανεξέταση της κατάστασης κάθε μέρα.
Η κυβέρνηση με σκοπό τον περιορισμό της πανδημίας στη χώρας μας, εξετάζει εύκολα υλοποιήσιμα μέτρα με βασικό στόχο η οικονομία να πάρει μπροστά σε ένα μήνα και να υπάρχει ολική της λειτουργία τα Χριστούγεννα, όπου ο τζίρος των καταστημάτων είναι μεγάλος και αποτελεί σημαντική τόνωση για τους καταστηματάρχες.

ΜΕΤΡΑ
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει καμία απόφαση της κυβέρνησης για περιορισμό των διεθνών πτήσεων εκτός και αν, στο πλαίσιο επαφών ηγετών στην Ε.Ε. αποφασιστεί περιορισμός και στις πτήσεις.
Τέλος, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλλονται όλοι οι επιβαίνοντες στις πτήσεις σε Rapid test

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*