Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την Αγία Σοφία: Δεν θα τολμήσουν να την μετατρέψουν σε τζαμί

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την Αγία Σοφία: Δεν θα τολμήσουν να την μετατρέψουν σε τζαμί

Παρέμβαση για το ζήτημα της Αγίας Σοφίας έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, σε δηλώσεις του από τη Βαλύρα Μεσσηνίας.
Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Άγκυρα δεν θα τολμήσει να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί. «Εκείνοι παίζουν με όποια παιχνίδια τύχουν στα χέρια τους. Είναι κι αυτό ένα παιχνίδι. Πιστεύω δεν θα το τολμήσουν», δήλωσε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας στο mesogeios tv.
Ερωτηθείς για τη στάση της Εκκλησίας και της Πολιτείας στη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών επισήμανε ότι η αντιμετώπιση ήταν συνετή. «Η Πολιτεία έκανε το καθήκον της και από ό,τι φάνηκε από την πορεία των πραγμάτων έδρασε γρήγορα και αποτελεσματικά. Να βοηθήσει ο Θεός να μην έχουμε ξανά τέτοιες δοκιμασίες», πρόσθεσε.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος προεξήρχε στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Θεοδώρου Σπηλιώτη, αδελφού του μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, Ευσταθίου, και πατέρα του πρωτοπρεσβυτέρου Αθανασίου Σπηλιώτη.
Νωρίτερα, του Όρθρου και της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ, και συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Μάνης Χρυσόστομος και Σιατίστης Αθανάσιος, ενώ εντός του Ιερού Βήματος παρέστησαν συμπροσευχόμενοι, εκτός του Αρχιεπισκόπου, οι μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, Τριφυλίας Χρυσόστομος, Γόρτυνος Ιερεμίας, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος και ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share

Ένα σχόλιο

  1. Τώρα που το τόλμησαν, τι έχετε να πείτε ;Δεν γίνεται έτσι δουλειά με εμπρηστικές δηλώσεις από κάποιους που θέλουν να βρίσκονται στην κεφαλή της εκκλησίας!Οι τσαμπουκαδες, δεν ταιριάζουν στους ιερείς, υπάρχουν πιο έξυπνοι τρόποι να προβάλλουμε αυτό που θέλουμε, χωρίς να γινόμαστε εριστικοί.Στο κάτω κάτω, τα δικά μας παιδιά θα πάνε στην πρώτη γραμμή αν υπάρξει εμπλοκή.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*