Αποσύρονται δυνάμεις των ΜΑΤ από τη Λέσβο – Πολεμικό σκηνικό στο νησί

Αποσύρονται δυνάμεις των ΜΑΤ από τη Λέσβο – Πολεμικό σκηνικό στο νησί

Πέτσας: Με εντολή Μητσοτάκη αποχωρούν τα ΜΑΤ από τα νησιά – Σύσκεψη του Πρωθυπουργού με Περιφερειάρχη και δημάρχους Την αποχώρηση των δυνάμεων των ΜΑΤ, που πήγαν για ενίσχυση στα νησιά του Αιγαίου, ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας.
Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Λέσβο! Πήραν τις καραμπίνες οι πολίτες – Εγκλώβισαν αστυνομικούς
Γιατί αυτές οι εικόνες που είδαμε είναι πρωτοφανούς βίας απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις που πήγαν για να εκτελέσουν την αποστολή τους: να προχωρήσει η πρώτη φάση για την κατασκευή των κλειστών δομών». «Η κυβέρνηση προχώρησε με αποφασιστικότητα στο πρώτο βήμα.
Η πρώτη φάση ολοκληρώνεται σήμερα, μετά από 48 ώρες στη Μυτιλήνη.
Αύριο θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση στη Χίο.
Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν πλέον κάποιο λόγο να είναι εκεί και επιστρέφουν στις βάσεις τους», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας πως αυτό αφορά τις δυνάμεις που εστάλησαν για ενίσχυση στα νησιά.
Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι αύριο θα γίνει σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, στο Μαξίμου. «Έχουμε αναλάβει μία πρωτοβουλία, αύριο έχει κληθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 17:00 ο Περιφερειάρχης μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες και τους δημάρχους Λέσβου, Χίου, Σάμου για να γίνει μία προσπάθεια, να πέσουν οι τόνοι όπως είπε και ο Πρωθυπουργός και να υπάρξει αποκλιμάκωση αυτής της έντασης», είπε ο κ. Πέτσας.

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*