Ανησυχητική η κατάσταση σε Αιτωλικό και Μεσολόγγι- Τι λέει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλοκαρνανίας Αριστόβουλος Τριβλής

Ανησυχητική η κατάσταση σε Αιτωλικό και Μεσολόγγι- Τι λέει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλοκαρνανίας Αριστόβουλος Τριβλής

Ανησυχία προκαλεί η έξαρση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες σε Αιτωλικό και Μεσολόγγι . Σε συνέντευξή του στον Βασίλη Τζουβάνο ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας Αριστόβουλος Τριβλής τόνισε ότι στην κλινική covid του νοσοκομείου το τελευταίο 48ωρο έγιναν περισσότερες από 10 νέες εισαγωγές ασθενών με συμπτώματα της νόσου.
Ο ίδιος ανέφερε ότι τα υγειονομικά μέτρα στην περιοχή δεν τηρήθηκαν κατά την περίοδο του Πάσχα. Σήμερα Τρίτη 4 Μαΐου από νωρίς το πρωί πραγματοποιούνται σε κεντρικά σημεία δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού τύπου εντοπίστηκαν πάνω από 45 κρούσματα.
Η περιοχή μας το επόμενο χρονικό διάστημα θα δοκιμαστεί ενώ θα ασκηθεί μεγάλη πίεση στο τοπικό σύστημα υγείας τόνισε ο κ. Τριβλής . Τέλος ο ίδιος έκανε έκκληση στους πολίτες για ατομική ευθύνη και τήρηση όλων των μέτρων.

Ανακοίνωση Δημάρχου :
«Οι πολίτες δέχθηκαν με ανακούφιση τις αποφάσεις της χαλάρωσης των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που αφορούν την καθημερινότητά τους. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως η εφαρμογή μέτρων πρόληψης της νόσου Covid-19, θα πρέπει να ατονήσει ή ακόμη και να απαλειφθεί εντελώς.
Συνεχίζουμε όλοι να φέρουμε ακέραια την ευθύνη της ατομικής αλλά και κοινωνικής προστασίας έναντι της πανδημίας. Έως ότου κριθεί πως είμαστε πλέον ασφαλείς, απαιτείται μεγάλη προσοχή και «ευλαβική» τήρηση μέτρων όπως η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους, η τήρηση των αποστάσεων, η αποφυγή συνωστισμού, και η ατομική υγιεινή.
Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ζητηθεί η διενέργεια όσο το δυνατό περισσότερων rapid tests, ενώ έχει δηλωθεί από την πλευρά μας η διάθεση συνεργασίας για την δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων.
Πρέπει να κάνουμε ακόμη λίγο υπομονή. Προσέχουμε τώρα, για να έχουμε το αποτέλεσμα που προσδοκούμε κι αναμένουμε. Η ατομική ευθύνη όλων μας είναι ιδιαίτερα κρίσιμη στον καθορισμό του».

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*