Connect with us

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ

“Ανηθικότητα και αδικία οι αναστολές των υγειονομικών”

Δημοσιεύτηκε

στις

534

Οι υγειονομικοί σε αναστολή χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα πειθαρχικό παράπτωμα ή αδίκημα, εδώ και επτά μήνες παραμένουν όμηροι με μηδέν (0) ευρώ μισθό και με απαγόρευση εργασίας οπουδήποτε αλλού. Αντιθέτως αν είχαν διαπράξει κάποιο πειθαρχικό αδίκημα θα δικαιούνταν το 50% του μισθού τους!!! Και όλα αυτά επειδή τόλμησαν να ασκήσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελεύθερης βούλησής τους και της αυτοδιάθεσης του σώματός τους. Απογοητευμένοι από το υπουργείο υγείας έχουν προχωρήσει εδώ και καιρό σε πολυήμερη απεργία πείνας, ως ύστατη μορφή αντίστασης στην άδικη και ανήθικη πράξη των αναστολών, θέτοντας τις ζωές τους σε κίνδυνο για πάνω από 21 έως σήμερα μέρες.

Kανένας ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ λόγος δεν υφίσταται πλέον για την παράταση των αναστολών και την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους υγειονομικούς!
Νοσούν οι πάντες, μεταδίδουν οι πάντες, εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι. Πρωθυπουργός, υπουργός υγείας και άλλοι τριπλοεμβολιασμένοι νόσησαν και ενδεχομένως μετέδωσαν τον ιό.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ, πάνω από 35 -40% των διασωληνωμένων, δηλαδή ένας στους τρεις, είναι πλήρως εμβολιασμένοι!!!
Ο εμβολιασμός αδυνατεί να περιορίσει την μετάδοση του κορωνοϊού, αφού δεν αποτρέπει την νόσηση του εμβολιασμένου. Γι αυτό άλλωστε το περιβόητο τείχος ανοσίας δεν χτίστηκε πουθενά σε όλο τον κόσμο! Για τον ίδιο λόγο υπήρξε διασπορά σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας από εμβολιασμένο προσωπικό προς τους ασθενείς, με αποτέλεσμα ασθενείς που μπήκαν σε νοσοκομείο λόγω άλλης ασθένειας, να κολλήσουν από πλήρως εμβολιασμένους υγειονομικούς κατά την διάρκεια της νοσηλείας τους και ακολούθως να μεταφερθούν στις κλινικές covid!
Άρα με βάση τα δεδομένα των τελευταίων μηνών, θα ήταν λογικό εκ μέρους του υπουργείου υγείας να επαναφέρει στην εργασία τους, όσους υγειονομικούς έθεσε σε ανατολή μιας και νοσούν οι πάντες, ανεξαιρέτως εμβολιασμού. Άλλωστε όλες οι χώρες της Ευρώπης η μια μετά την άλλη, αίρουν τα μέτρα της πανδημίας και αποσύρουν τα πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού.
Αντίθετα στην χώρα μας το υπουργείο υγείας επιμένει εμμονικά στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ακόμα και σε όσους υγειονομικούς έχουν ήδη νοσήσει και άρα έχουν αποκτήσει φυσική ανοσία, ενώ τιμωρητικά ο υπουργός ανακοινώνει ότι σκοπεύει να παρατείνει τις αναστολές των ανεμβολίαστων υγειονομικών μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2022!!! Ταυτόχρονα και παράδοξα η κυβέρνηση αναγγέλλει ότι θα αποσύρει σταδιακά και από παντού όλα τα περιοριστικά μέτρα, πιστοποιητικά και υποχρεωτικότητες!
Επιπλέον επιτρέπει στους υγειονομικούς που δεν επιλέγουν να πραγματοποιήσουν την τρίτη δόση (που πλέον χαρακτηρίζονται ανεμβολίαστοι), να συνεχίσουν να εργάζονται στα νοσοκομεία με rapid tests (δύο ανά εβδομάδα), χωρίς υποχρέωση επιπρόσθετου εμβολιασμού! Ως γνωστόν, σύμφωνα με το υπουργείο υγείας θεωρούνται ανεμβολίαστοι όσοι έχουν εμβολιαστεί έστω μία φορά, αλλά έχουν περάσει πάνω από έξι μήνες από τον τελευταίο εμβολιασμό τους. Συνεπώς, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί σε αναστολή, με την ίδια κυβερνητική λογική θα έπρεπε να είχαν επιστρέψει στην εργασία τους, κάνοντας δύο ράπιντ την εβδομάδα όπως οι συνάδελφοί τους. Αντίθετα εξακολουθούν να τιμωρούνται με το άδικο μέτρο της αναστολής καθηκόντων!
Με παρόμοιο παραλογισμό έχουν συσταθεί και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι οποίες αναφέρουν πως οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι που νόσησαν από covid, επιστρέφουν στην εργασία τους μόλις την έκτη μέρα νόσησής τους ακόμα και με θετικό rapid test, ακόμα και με ήπια συμπτώματα και παρά τον προφανή μεγάλο κίνδυνο διασποράς προς το προσωπικό και τους ασθενείς εντός των νοσοκομείων!!! Εύκολα καταλαβαίνει κάποιος πως τελικά οι ασθενείς δεν κινδυνεύουν από τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς αλλά από το προσωπικό που βρίσκεται εντός νοσοκομείου και νοσεί (και μεταδίδει)….
Για όλους αυτούς τους λόγους οι υγειονομικοί που βρίσκεται σε αναστολή, απογοητευμένοι από το υπουργείο υγείας και τις μέχρι σήμερα αποφάσεις τις δικαιοσύνης, έχουν προχωρήσει εδώ και καιρό σε διάφορες δράσεις με κυριότερη την πολυήμερη απεργία πείνας, ως ύστατη μορφή αντίστασης στην άδικη και ανήθικη πράξη των αναστολών, θέτοντας τις ζωές τους σε κίνδυνο για πάνω από 21 έως σήμερα μέρες. Οι υγειονομικοί δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα κι όμως, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός υγείας αρνούνται πεισματικά κάθε διάλογο μαζί τους, ενώ την ίδια ακριβώς στιγμή μέσα στην Βουλή των Ελλήνων, η κυβέρνηση ακούει σε απευθείας σύνδεση με προσοχή και χειροκροτήματα, τα διαγγέλματα και τους χαιρετισμούς ακροδεξιών εκπροσώπων.
Γίνεται ξεκάθαρο ότι με αυτές τις επιλογές το υπουργείο υγείας διόγκωσε τις ανάγκες του Ε.Σ.Υ., καθώς με τις τιμωρητικές αναστολές των υγειονομικών εκδίωξε από τα νοσοκομεία εξειδικευμένο προσωπικό με εμπειρία στην αντιμετώπιση του covid, η οποία αποκτήθηκε από την περσινή μάχη της πανδημίας. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο δεν ενισχύθηκαν οι δομές υγείας του ΕΣΥ, αλλά αντιθέτως οι δομές υποστελεχώθηκαν μη μπορώντας να αντιμετωπίσουν την πανδημία! Ειδικότερα οι απώλειες του εξειδικευμένου προσωπικού που εκδιώχθηκε από την κυβέρνηση, αποτυπώθηκαν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, μιας και οι υγειονομικοί των ΜΕΘ είναι όλοι τους αναντικατάστατοι με πολυετή εμπειρία!!! Επίσης εκδιώχθηκαν και απομακρύνθηκαν από τα νοσοκομεία ειδικότητες πρώτης γραμμής, όπως καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι, χειρουργοί, ογκολόγοι, νευροχειρουργοί, μικροβιολόγοι, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, διασώστες του ΕΚΑΒ και άλλες ειδικότητες που λείπουν σε σταθερή βάση όλο αυτό τον καιρό από το ΕΣΥ, λόγω των αναστολών. Έτσι με τις επιλογές του το υπουργείο υγείας, δημιούργησε κενά σε ένα ανέκαθεν υποστελεχωμένο σύστημα που ποτέ δεν αναπληρώθηκαν!!!
Επιπρόσθετα καταργήθηκαν εν μέσω πανδημίας 465 κρεβάτια ΜΕΘ, με αποτέλεσμα διασωληνωμένοι συνάνθρωποί μας να αναμένουν εκτός ΜΕΘ μέχρι και τέσσερις μέρες για να βρεθεί ελεύθερο κρεβάτι στην εντατική, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εξέλιξη της υγείας τους!
Άραγε, θα έπρεπε να αυξήσουν τα κρεβάτια στις ΜΕΘ εν μέσω πανδημίας ή όχι; Τι προστάζει η λογική;
Αντί λοιπόν να δοθούν λύσεις στα παραπάνω προβλήματα, είδαμε παραδόξως έναν πακτωλό χρημάτων να διανέμεται δεξιά και αριστερά με λίστες προς τα περισσότερα ΜΜΕ, χρήματα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στον χώρο της υγείας για να αντιμετωπιστεί η πανδημία!!! Χρήματα που θα μπορούσαν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν για προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού λόγω των αυξημένων αναγκών ή για να αυξηθούν οι κλίνες στις ΜΕΘ, ώστε να μειωθούν οι θάνατοι!!!
Η διανομή των χρημάτων προς τα ΜΜΕ, έγινε αντιληπτή από τους περισσότερους συμπολίτες μας, παρόλο που ελάχιστα Μέσα Ενημέρωσης προσέγγισαν το θέμα της πανδημίας με δεοντολογική αντικειμενικότητα όλους αυτούς τους μήνες!
Οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, εξαναγκάσθηκαν υπό την απειλή αυτόφωρου να εγκαταλείψουν την εργασία τους μόλις έλαβαν το έγγραφο της αναστολής τους. Έτσι χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα πειθαρχικό παράπτωμα ή αδίκημα, εδώ και επτά μήνες παραμένουν όμηροι με μηδέν (0) ευρώ μισθό και με απαγόρευση εργασίας οπουδήποτε αλλού, βάσει του αντίστοιχου νόμου. Αντιθέτως αν είχαν διαπράξει κάποιο πειθαρχικό αδίκημα θα δικαιούνταν το 50% του μισθού τους!!! Και όλα αυτά επειδή τόλμησαν να ασκήσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελεύθερης βούλησής τους, της αξιοπρέπειας, της αυτοδιάθεσης του σώματός τους, και της ενημερωμένης συναίνεσής τους! Με έναν νόμο πονηρό, που στηρίζεται στην φράση “κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης” τους αφαιρέθηκε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα τους στην εργασία, ώστε να μην μπορούν να αντισταθούν στην αδικία!
Αν όμως δούμε ορθολογικά την φράση “κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης” που χρησιμοποιήθηκε στο νόμο για τις αναστολές των υγειονομικών, θα διαπιστώσουμε ότι η φράση αυτή αντιστοίχως, στα απλά μαθηματικά ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ με το 1+1=4!!! “κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής μαθηματικής θεωρίας”. Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά το άδικο νομιμοποιείται!!!
Η κυβέρνηση εξεστόμισε άδικες και υποκριτικές κατηγορίες εναντίων των υγειονομικών που η ίδια έθεσε σε αναστολή, κατηγορώντας τους πως, “εγκατέλειψαν το σύστημα υγείας”(;) Οι κατηγορίες αυτές είναι άδικες διότι αν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί παρέμεναν μετά την αναστολή τους στο χώρο εργασίας, τότε οι διοικητές των νοσοκομείων, βάση του νόμου θα ήταν υποχρεωμένοι να καλέσουν την αστυνομία για να τους απομακρύνουν -όπως και συνέβη σε κάποιες περιπτώσεις-, έτσι οι εν λόγω υγειονομικοί θα κατέληγαν στο αυτόφωρο και ίσως να παραπέμπονταν για πειθαρχικό παράπτωμα. Άρα οι υγειονομικοί πειθάρχησαν αναγκαστικά στους κανονισμούς και αδίκως κατηγορούνται από τους εμπνευστές του νόμου!!!


Όμως ο παραλογισμός αυτής της πολιτικής δεν σταματάει εδώ, διότι εντελώς παράλογα οι ίδιοι πολιτικοί που εφάρμοσαν τα παραπάνω, μας συμβουλεύουν αδιάντροπα να ντυνόμαστε καλύτερα για να μην κρυώνουμε στα σπίτια μας, να σβήνουμε τα φώτα για να μειωθεί η ΔΕΗ, να μετακινούμαστε με πατίνι ή ποδήλατο λόγω της ακριβής βενζίνης, να χτίζουμε τα σπίτια μας μακριά από δάση για να μην καίγονται απ’ τις πυρκαγιές ή να τα χτίζουμε πιο γερά για να μην πέφτουν με τους σεισμούς, δηλαδή μας ζητάνε να δεχθούμε παθητικά κάθε λανθασμένη απόφασή τους και να αναλαμβάνουμε εμείς την ευθύνη του αποτελέσματος!!!
Άραγε όλα αυτά θεωρούνται άσκηση πολιτικής με πρόγραμμα προς όφελος των πολιτών ή φθηνές δικαιολογίες και έλλειψη πολιτικού σχεδιασμού για τα προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο;
Συνεπώς, ο μόνος σχεδιασμός που υπάρχει και που προωθείται, είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μέσω των ιδιωτικοποιήσεων και η εξαθλίωση της ζωής των πολιτών της χώρας μας, δηλαδή όλων εμάς!!!
Έγινε πλέον ολοφάνερο ότι, με τις επιλογές του “διαίρει και βασίλευε”, η κυβέρνηση δίχασε και εξακολουθεί να διχάζει την κοινωνία. Ο ρατσισμός και το bullying νομιμοποιήθηκαν μέσω Φ.Ε.Κ. και Κ.Υ.Α. στη Βουλή, εξαγοράστηκαν συνειδήσεις και “εξαγνίστηκαν” πολλά ΜΜΕ!!!
Τα τριάντα αργύρια εξαγόραζαν πάντα όσους είχαν τιμή εξαγοράς, ενώ όσους δεν εξαγοράζονταν τους σταυρώνανε “κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης”!!!

“Ου γαρ οίδασι τι ποιούσι”!!!
Το “κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης” θα είναι αυτό που θα τους καταδικάσει!!

Διότι πάντα μετά την σταύρωση έρχεται η ανάσταση!!!
Με το καλό η Ανάσταση λοιπόν!

Υγειονομικοί σε αναστολή εργασίας νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Advertisement

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
4 Comments

4 Comments

 1. gvk

  11/04/2022 at 23:38

  Σε ημερήσια βάση, πιο πολλοί οι “πραγματικοί” θάνατοι στο ΕΣΥ, παρά στην Ουκρανία.
  Αυτοί που πεθαίνουν καθημερινά στο ΕΣΥ, ούτε νεοναζί ούτε μισθοφόροι είναι.
  Εισαγγελέας δεν υπάρχει να ελέγξει τόσο καιρό αυτά τα συνεχή φαινόμενα;

  Τι θα γίνει με την τέταρτη δόση;
  Ρωτάνε και ανησυχούν οι 90+

  Και νοσούν και πεθαίνουν οι εμβολιασμένοι,δυστυχώς πολλοί νέοι άνθρωποι.
  Ας σταματήσει πια αυτό το παραμύθι των ενέσεων με τα πολλά οφέλη.
  Μια από τις τελευταίες περιπτώσεις:
  https://www.youtube.com/watch?v=YkwM-SUG2Us

 2. ΔΣ

  16/04/2022 at 13:25

  Κυριοι αρνητές υγειονομικοί. Όταν αρνείστε να εφαρμόσετε τις οδηγίες αυτών που ορίζουν τους κανονισμούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας, δηλαδή των γιατρών και επιστημόνων που εφαρμόζουν τις κυρίαρχες απόψεις της επιστήμης τους, τότε δεν έχετε θέση στο σύστημα υγείας και πρέπει να απομακρυνθείτε.
  Αν αισθάνεστε αδικία, η παραίτησή σας είναι μια τίμια πράξη και δεν απαγορεύεται. Εγώ θα ένιωθα τεράστια ντροπή επί 7 μήνες να είμαι απλήρωτος και εκτός εργασίας δίχως να έχω παραιτηθεί.
  Τα πράγματα είναι απλά. Παρατιτηθείτε και αν είστε άξιοι, προσφέρετε την εργασία σας εκεί που θα σας ανταμείψουν αναλόγως. Το ΕΣΥ και οι ασθενείς δε σας έχουν ανάγκη.

 3. gvk

  17/04/2022 at 23:02

  Σχόλιο στο σχόλιο:
  Το περί “αρνητών υγειονομικών” και τα περί “κυρίαρχων απόψεων της επιστήμης” δεν σχολιάζονται.
  Εάν προσφέρω τις υπηρεσίες μου σε οποιονδήποτε και, ο εργοδότης μου αποφασίσει ότι δεν τις χρειάζεται πλέον, το πιο τίμιο είναι να με απολύσει καταβάλλοντας την νόμιμη αποζημίωση.
  Υπάρχει μια σύμβαση μεταξύ μας που δεν αναφέρει ότι πρέπει να τρυπηθώ στο μέλλον με το ζόρι ή να περάσω από τον πάγκο, ή, ή ή…
  Εάν απαιτείς αυτή την πράξη με εξαναγκασμό αυτό λέγεται ανηθικότητα.

  υ/γ
  Πολλοί είναι πρόθυμοι να τρυπηθούν,
  οι υπόλοιποι είναι πρόθυμοι να τους αφήσουν.

 4. gvk

  17/04/2022 at 23:12

  Τις κυρίαρχες απόψεις της επιστήμες πολλοί τις υπηρέτησαν με πάθος.

  Από τα τελευταία νέα για τις ενέσεις με τα πολλά (και δυστυχώς υποχρεωτικά) οφέλη:

  https://www.thenewspaper.gr/2022/04/16/skiathos-pethane-i-giatros-viky-tega/

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *