«Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία» Ανακοίνωση – Ενημέρωση

«Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία» Ανακοίνωση – Ενημέρωση

Απευθυνόμαστε σήμερα προς όλους τους δημότες του Δήμου Αμφιλοχίας, τους μοναδικούς κριτές, προκειμένου να ενημερωθούν για τα πρωτοφανή γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά την ειδική συνεδρίαση της Κυριακής 9/1/22 του Δημοτικού μας συμβουλίου.
Δύο δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας δήλωσαν ανεξάρτητοι αιφνιδιαστικά, χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση, χωρίς να υπάρξει διαφωνία, χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε διαφορετική άποψη και θέση μέχρι εκείνη τη στιγμή.
Και σαν έτοιμοι από καιρό άμεσα αξιοποιήθηκαν από τον δήμαρχο και τις, δυο σε ένα, παρατάξεις που συνδιοικούν πλέον το Δήμο.
Είναι φανερό σε όλους το πολιτικό κομπρεμί που συντελέσθηκε αλλά και τι επιφυλάσσει για το μέλλον αυτό το ανίερο πάρε δώσε.
Θέλουμε λοιπόν ξεκάθαρα να ενημερώσουμε πως:
Η παράταξή μας ουδέποτε ενσωματώθηκε με την πλειοψηφούσα παράταξη αλλά πιστή στις προεκλογικές ανακοινώσεις συνεργάστηκε προκειμένου να διοικηθεί ο Δήμος λόγω νομοσχεδίου «Κλεισθένη» καθώς δεν υπήρχε πλειοψηφία. Στηρίξαμε όπου χρειάστηκε αποφάσεις αλλά και πήγαμε απέναντι σε ότι θεωρήσαμε πως δεν εξυπηρετούσε το δημόσιο καλό.
Στη συνεργασία αυτή. ο Δήμαρχος στις συζητήσεις που είχαμε κάνει εξ αρχής μας πρότεινε μια θέση Αντιδημάρχου, κάτι που προέβλεπε ο νόμος, αλλά με υπογραφές των συμβούλων της παράταξής μας για κάθε έτος.
Τα μέλη του ΔΣ της παράταξής μας συμφωνήσαμε σε αυτή τη διαδικασία, υπογράψαμε και προτείναμε για αντιδήμαρχο τον Αντρέα Ρεγκούτα. Το ίδιο κάναμε και την δεύτερη χρονιά.
Ουδέποτε όμως υπήρξε συμφωνία στην παράταξη για ισόβια αντιδημαρχία στο ίδιο πρόσωπο.
Στη συνέχεια και καθώς θα υπήρχαν αλλαγές των αντιδημάρχων αρχές του έτους, υπήρξε πρότασή μας για αντικατάσταση του κου Ρεγκούτα με άλλο μέλος της παράταξης σε μία από τις θέσεις των αντιδημάρχων και αν δεν υπήρχε αποδοχή από την πλευρά του δημάρχου η παράταξη να μην έχει θέση Αντιδημάρχου.
Θελουμε επίσης να τονίσουμε πως ουδέποτε τέθηκε θέμα εκ μέρους μας για την λειτουργία του κου Ρεγκούτα ως αντιδήμαρχος, μάλιστα πιστεύουμε ότι ήταν πετυχημένος.
Όμως πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι αλλαγές είναι αναγκαίες, ειδικά σε τέτοιες θέσεις. Όπως επίσης πιστεύουμε πως όλα τα εκλεγμένα μέλη μας στο ΔΣ είναι ικανά στελέχη και μπορούν να αξιοποιηθούν και να προσφέρουν από οποιαδήποτε θέση.
Τονίζουμε επίσης πως εκβιασμούς δεν δεχόμαστε από κανένα και για οτιδήποτε.
Επειδή λοιπόν δεν υπήρξαν οι απαραίτητες υπογραφές από την πλευρά μας σε συνεννόηση και εν κρυπτώ με το Δήμαρχο ο κος Ρεγκούτας ανεξαρτητοποιήθηκε και ως δια μαγείας προτάθηκε και πάλι ως αντιδήμαρχος στην ίδια θέση.
Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο έτερος δημοτικός σύμβουλος κος Τσόγκας πρόθυμος και έτοιμος να υπηρετήσει τον δήμαρχο όχι μόνο για την ολοκλήρωση της «πετυχημένης» θητείας αλλά και για τα επόμενα χρόνια. Αποκτά λοιπόν με αυτόν τον τρόπο 14 συμβούλους ο Δήμαρχος έχοντας την πλειοψηφία.
Να διευκρινίσουμε ότι ο κος Τσόγκας ουδέποτε έθεσε ζήτημα εκλογής του σε κάποια θέση, αρνήθηκε μάλιστα όταν του προτείναμε να είναι αυτός ο αντιδημαρχος από την πλευρά μας. Ακόμη και για την θέση του στην οικονομική επιτροπή πολύ εύκολα θα μπορούσε να εκλεγεί με τις ψήφους της παράταξής μας και δεν χρειαζόταν να επαιτεί ψήφους όπως έκανε από τον τέταρτο συνδυασμό αλλά και από την παράταξη του δημάρχου.
Τονίσαμε στο δημοτικό συμβούλιο ότι η αντιμισθία σωστά υπάρχει και καθιερώθηκε από εποχής Ανδρέα Παπανδρέου για να μην είναι εξαρτημένοι οι δημόσιοι λειτουργοί στα καθήκοντα τους αλλά ουδέποτε η αντιμισθία δεν αποτέλεσε επάγγελμα, πηγή βιοπορισμού. «Επάγγελμα Αντιδήμαρχος». Εξάλλου τον καθεστωτισμό και την μονιμότητα την καταγγείλαμε σε όλη την προεκλογική μας περίοδο, δεν θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τώρα.
Μιλήσαμε για «κλέφτες», αυτούς δηλαδή που κλέβουν τη θέση αλλά και αλλοιώνουν άμεσα τη βούληση του δημότη χωρίς να έχουν το ανάστημα να παραιτηθούν, αλλά και για τους «κλεπταποδόχους».
Και οι μεν και οι δε κατάπτυστοι με την μεγαλύτερη ευθύνη να την φέρει ο κλεπταποδόχος που επενδύει στην αδυναμία τους για να μεγαλουργήσει.
Ανεξαρτητοποιήσεις υπήρχαν και θα υπάρξουν και στο μέλλον σε δήμους, κόμματα και άλλους θεσμούς. Όμως αποτελεί κορυφαίο παράδειγμα προς αποφυγή η υπάρχουσα συναλλαγή όπως αυτή φανερά, ξεδιάντροπα και ακαριαία συντελέστηκε.
Τα βαθύτερα αίτια των ενεργειών αυτών είναι αυτά που δε φαίνονται. Όσοι παρακολουθήσατε αυτά τα δυο χρόνια τα δημοτικά συμβούλια είδατε ότι η παράταξή μας βοήθησε το Δήμο και τη δημοτική αρχή σε βασικά θέματα με όλες της τις δυνάμεις όπως στο θέμα των μεταναστών στον Άγριλο αλλά και σε άλλα ζητήματα που προέκυψαν.
Παράλληλα όμως, αυτό ενόχλησε πολλούς, κρατήσαμε τις θέσεις μας σε θέματα όπως ο Ισολογισμός, η «Πρωτέργεια» και τα ανταποδοτικά, τα φωτοβολταϊκά, το φράγμα στον Αχελώο και άλλα . Σε κάποια από αυτά ο Δήμαρχος αναγκάστηκε να αλλάξει θέση και να έρθει με τη δική μας.
Αυτό ενόχλησε και ξεδίπλωσε το σχέδιο των προθύμων.
Επίσης για να σταματήσει ο εμπαιγμός της τοπικής μας κοινωνίας, εκ μέρους του δημάρχου, δεν μιλάμε πλέον για συνεργασία παρατάξεων αλλά για μια παράταξη και όλοι φέρνουν ευθύνη για τέτοιες συμπεριφορές και ενέργειες.
Αποδεικνύεται άλλωστε από τις ψηφοφορίες για τις επιτροπές, αφού η παράταξη του δημάρχου και της κας Ανδρίκουλα δεν ψήφισαν αυτούς που πρότειναν οι ίδιοι αλλά τους ανεξάρτητους.
Τέλος για τους «πολιτικούς άντρες» που σχεδίασαν, εκτέλεσαν και υπηρετούν με τέτοιο τρόπο το δημόσιο βίο, δυο λέξεις μόνο:
ΝΤΡΟΠΗ & ΚΡΙΜΑ
Τους αφήνουμε στην κρίση σας.

Βασίλας Μάρκος Δημ. Σύμβουλος
Μαλτέζος Χρήστος Δημ. Σύμβουλος

Share

Ένα σχόλιο

  1. Ανωνυμος says:

    Συνδικαλιστικός λόγος

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*