Αμφιλοχία: Επιστροφή στα σχολεία με αυστηρά μέτρα

Αμφιλοχία: Επιστροφή στα σχολεία με αυστηρά μέτρα

Με πιστοποιητικά εμβολιασμού, αποδεικτικά νόσησης ή τις σχολικές κάρτες έφτασαν από το πρωί στα σχολεία οι μαθητές όλων των βαθμίδων για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2020-2021.

Ο αγιασμός γίνεται στα σχολεία σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο στο προαύλιο, ενώ ορισμένες σχολικές μονάδες, προκειμένου να αποφύγουν τον συνωστισμό, έχουν επιλέξει να μην συγκεντρωθούν τα παιδιά στο προαύλιο, αλλά να γίνει ο αγιασμός εκεί ενώπιον αντιπροσωπείας εκπαιδευτικών και μαθητών.
Στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αμφιλοχία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Κατσούλας στο Γενικό Λύκειο, η αντιδήμαρχος κ. Σοφία Ανδρίκουλα στο ΕΠΑΛ και η κ. Ζωή Ντρούτση στο Γυμνάσιο Αμφιλοχίας.
Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές οφείλουν να επιδεικνύουν εντός της τάξης πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης εντός του τελευταίου εξάμηνου ή τη σχολική κάρτα COVID-19 αρνητικού αποτελέσματος που εκδίδεται από την πλατφόρμα self-testing.gov.gr.
Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος κορονοϊού για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκτός από όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους (εφόσον ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα που συστήνεται ο εμβολιασμός) ή έχουν ιστορικό νόσησης εντός τελευταίου εξαμήνου, διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*