Αθήνα – Θεσσαλονίκη με το τρένο + το Ι.Χ από 72 ευρώ – Το οδικό ταξίδι στοιχίζει πάνω από 200 ευρώ

Αθήνα – Θεσσαλονίκη με το τρένο + το Ι.Χ από 72 ευρώ – Το οδικό ταξίδι στοιχίζει πάνω από 200 ευρώ

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δίνει την δυνατότητα στους οδηγούς που επιθυμούν να ταξιδέψουν με το τρένο, αλλά να έχουν και το αυτοκινητό τους μαζί, να το κάνουν.

Η δυνατότητα μεταφοράς Ι.Χ. με τρένα του ΟΣΕ παρέχεται εδώ και χρόνια, ωστόσο, όπως αναφέρει η Καθημερινή, δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη.

Το κόστος του οδικού ταξιδιού ξεπερνά τα 200 ευρώ, ενώ το σιδηροδρομικό ταξίδι, μαζί με το Ι.Χ. κοστίζει κάτω από 100 ευρώ.

Για διόδια, από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη, πρέπει να πληρώσει κάποιος 28,95 ευρώ, ενώ στα 175 ευρώ περίπου είναι το μέσο κόστος βενζίνης. Έτσι το κόστος του ταξιδιού με το αυτοκίνητο διαμορφώνεται στα 203,95 ευρώ μόνο για το πήγαινε.

Το σιδηροδρομικό «εισιτήριο» του αυτοκινήτου κοστίζει 47 ευρώ, ενώ αν ο επιβάτης επιλέξει την Α΄ θέση για το ταξίδι του θα πληρώσει συνολικά 82 ευρώ, ενώ στα 72 ευρώ είναι το κόστος για ταξίδι στη δεύτερη θέση μαζί με το αυτοκίνητο.

Δρομολόγιο με το τρένο, που παρέχει τη δυνατότητα μεταφοράς και του αυτοκινήτου έχει κάθε μέρα στις 11:55 κάθε βράδυ, από το σταθμό του Ρουφ, με τους οδηγούς να πρέπει να βρίσκονται στο σημείο, δύο ώρες πριν την αναχώρηση. Η άφιξη στη Θεσσαλονίκη είναι στις 6:95 ενώ από την Θεσσαλονίκη το τρένο φεύγει στις 11:05 κάθε βράδυ.

Πηγή: newmoney.gr

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*