Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΕ Μενιδίου – Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα κρατήσει πιο πολύ

Δημοσιεύτηκε

στις

246

ΑΕΜ 2013……Η Συνέχεια……….
Πάει περίποkalivasυ μια εικοσαετία που η ΑΕ Μενιδίου μεσουρανούσε στα γήπεδα της ΑΙΤ/ΝΙΑΣ. Ήμουνα μικρό παιδί τότε  στις αρχές της δεκαετίας του 90 και συμμετέχοντας σε όλες τις προπονήσεις της ΑΕΜ υπό τις οδηγίες του μεγάλου Τάκη Φλόκα απλά περίμενα την σειρά μου. Σ έναν αγώνα αν θυμάμαι καλά μέσα στο Παναιτώλιο και ενώ βρισκόμουν στην αποστολή της ομάδας τόσο εγώ όσο και άλλα παιδιά της γενιάς μου, πίνοντας καφέ στο τοπικό καφενείο του χωριού, μας πλησίασε ο κύριος Τάκης και μας είπε: “Σήμερα ξεκινάτε. Όποιος έχει πρόβλημα το λέει τώρα”. Θυμάμαι που οι μικροί κοιταχτήκαμε μεταξύ μας και δεν μίλησε κανείς….Και τι να πει άλλωστε. Το όνειρο μόλις είχε αρχίσει….Κανένας μας όμως δεν κατάλαβε και δεν περίμενε ότι το όνειρο θα ήτανε τόσο σύντομο. Μετά από λίγο καιρό αν θυμάμαι καλά την επόμενη χρονιά η ομάδα μας σταμάτησε να αγωνίζεται…Για όλους εμάς όμως δεν ήταν απλά μια ομάδα…Ήταν τρόπος ζωής…Ήταν οι Κυριακές μας, ήταν τα απογέυματά μας, ήταν το βραβείο μας από τους γονείς μας αν πηγαίναμε καλά στα διαβάσματά μας…Ακόμα και σήμερα θυμάμαι την μάνα μου να λέει: “Αν τελειώσεις το διάβασμα θα πας στο γήπεδο”…….Στην αρχή πηγαίναμε σαν φίλαθλοι αλλά ο βασικός μας στόχος ήταν άλλος…Μεταξύ μας ο καλύτερος, ο πρώτος όλων ήτανε αυτός που θα φορούσε την φανέλα…Την φανέλα μιας ομάδας περηφάνιας για όλο το χωριό. Και όταν φτάσαμε στη πηγή το νερό στέρεψε….Το όνειρο απότομα ξεκίνησε αλλά ποιο απότομα σταμάτησε. Ώσπου πέρυσι το χειμώνα κάποιος φίλος σε ένα καφενείο αναπόλησε αυτές τις στιγμές και πέταξε την ιδέα: “μήπως ήρθε η ώρα να κάνουμε πάλι την ομάδα?” Είχε πιει κάτι ούζα αλλά δεν φαινόταν φτιαγμένος. Όταν οι υπόλοιποι πειστήκαμε ότι μιλάει σοβαρά ξανακοιταχτήκαμε…Όπως τότε…Οι Ίδιοι άνθρωποι 20 χρόνια μετά… Αναζητήθηκαν οι συνθήκες, διευκρινίστηκαν  τα πεδία, μελετήθηκε το σχέδιο, υπερκεράστηκε η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και μετά από ένα καλοκαίρι επίπονο  προέκυψαν γεννητούρια.. .ΑΕΜ 2013…Για το όνειρο των παιδιών μας πλέον….. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα κρατήσει πιο πολύ……

Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα κρατήσει πιο πολύ……….Ήταν ο επίλογος του άρθρου μου στις 10-10-13 με τίτλο ΑΕΜ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ….. Στην πραγματικότητα όμως ήταν ο επίλογος μιας επίπονης προσπάθειας συνεχούς τρεξίματος και αρκετής γραφειοκρατίας έτσι ώστε η ομάδα μας να είναι καθ’ όλα έτοιμη να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Άρτας την σεζόν που διανύσαμε ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Την χαρτούρα και το τρέξιμο το ανέλαβε μία ομάδα πρωτοβουλίας η οποία με την συνδρομή του δικηγόρου κ. Β.Μπαλάσκα έφερε την αποστολή που τους είχε ανατεθεί εις πέρας εντός των χρονικών ορίων τα οποία πίεζαν ασφυκτικά. Για την ιστορία η ομάδα πρωτοβουλίας αποτελούταν από τους: ΚΙΚΗ   ΚΩΝ/ΝΟ, ΤΣΑΚΑΛΗ ΑΝΔΡΕΑ, ΡΕΒΙΘΗ ΝΙΚΟΛΑΟ, ΣΚΑΡΛΟ ΕΥΣΤΑΘΙΟ και τον υπογράφοντα. Οι ίδιοι άνθρωποι με την συνδρομή και των υπολοίπων έτρεξαν και τις άλλες διαδικασίες και μετά από Γ.Σ. προέκυψε το νέο Δ. Σ. της ΑΕΜ ως εξής: ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΙΚΗΣ Κων/νος, ΑΝΤΙ/ΔΡΟΣ: ΠΑΝΤΙΩΡΑΣ Παναγιώτης, Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΡΕΒΙΘΗΣ Νικόλαος, ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΑΛΥΒΑΣ Χρήστος, ΤΑΜΙΑΣ: ΡΕΒΙΘΗΣ Δημήτριος, ΜΕΛΗ: ΚΑΝΑΡΑΣ Δημήτριος, ΣΚΑΡΛΟΣ Ευστάθιος. Στην πορεία τα μέλη ΚΑΛΥΒΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ και ΡΕΒΙΘΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ αντικαταστάθηκαν από τους  ΜΑΪΔΑ ΣΠΥΡΟ και ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟ εναρμονιζόμενοι με το καταστατικό της ΕΠΣ ΑΡΤΑΣ που όριζε ότι εν ενεργεία αθλητές δεν μπορούσαν να είναι μέλη Δ.Σ.

Όταν είχαν τελεσιδικήσει όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ξεκίνησε η αναζήτηση του προπονητή.  Δύο επαφές με τον Β.Παπαγεωργίου έλυσαν το πρόβλημα. Εκείνη την στιγμή η ομάδα δεν είχε ούτε ένα παίκτη στο ρόστερ. Την στελέχωση  ανέλαβε επί το πλείστον ο ΠΑΝΤΙΩΡΑΣ Παναγιώτης με τον ΡΕΒΙΘΗ Νικόλαο και τον προπονητή. Σε μικρό χρονικό διάστημα και μετά από συνεχείς προσπάθειες η ομάδα είχε στην κατοχή της 35 δελτία ποδοσφαιριστών. Η πρώτη συνάντηση ορίστηκε στις 08 Αυγούστου για την έναρξη της προετοιμασίας. Για 40 ημέρες περίπου άρχισε να χτίζεται αυτό που σήμερα όλοι απολαμβάνουμε. Τα φιλικά της προετοιμασίας έδειχναν ότι κάτι καλό έχει αρχίσει να χτίζεται.Στο μεταξύ η ομάδα είχε δικό της γιατρό τον κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ, φυσικοθεραπευτή τον κ. ΠΡΑΣΙΝΟ και αρκετούς χορηγούς οι οποίοι είχαν αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την υλικοτεχνική υποστήριξη της ομάδας. Οι ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΦΩΝΤΑΣ , ΣΚΑΡΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, ΖΑΡΜΑΚΟΥΠΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ και ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ καθώς και το σύνολο των επαγγελματιών Μενιδίου άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο είχαν φροντίσει έτσι ώστε στην ομάδα – οικογένεια που δημιουργούταν να μην λείπει τίποτα.  Ο σκοπός της διοίκησης μετά και την πρόσληψη του κ. ΠΑΝΤΙΩΡΑ ΙΩΑΝΝΗ ως φροντιστή της ομάδας είχε αρχίσει να υλοποιείται.  Μετά και τον καταμερισμό αρμοδιοτήτων από τα μέλη της διοίκησης και όχι μόνο,  εξασφάλιζε προς το παρόν ότι η ομάδα θα πορευόταν σε όσο το δυνατόν επαγγελματικά πρότυπα παρόλο που αγωνιζόταν σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα.  Πρώτος επίσημος αγώνας της σεζόν ήταν με την μετέπειτα πρωταθλήτρια Α΄ τοπικού ιστορική ομάδα της Αναγέννησης Άρτας για το κύπελλο. Η ήττα με 1-0 ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη. Η εμφάνιση όμως της ομάδας άρχισε να γεννά προσδοκίες.  Η έναρξη του πρωταθλήματος αποτύπωνε στη βαθμολογία αυτό που φαινόταν στο χορτάρι.  Δεκατέσσερις συνεχόμενες νίκες άρχισαν να αλλάζουν το στόχο.  Πλέον ο στόχος ήταν το πρωτάθλημα και αυτόν τον έβαλαν οι πραγματικοί πρωταγωνιστές.

Οι παίχτες και ο προπονητής.  Στο πρωτάθλημα των μπαράζ δεκατρείς νίκες και μία ισοπαλία έδωσαν στην ομάδα τον ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ το πρωτάθλημα.  Η ομάδα του Μενιδίου απασχόλησε αθλητικά site και κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας με την οργάνωσή της και την απόδοσή της στο γήπεδο διαφημίζοντας τον Δήμο Αμφιλοχίας παντού.  Και τούτο το πέτυχε αγωνιζόμενη σε όλα της τα παιχνίδια εκτός έδρας αφού φιλοξενούταν ως γηπεδούχος στο δημοτικό γήπεδο Κομποτίου.  Πλέον το έργο της αυτή η ομάδα – οικογένεια το έφερε εις πέρας.  Από εδώ και στο εξής ας φροντίσουν οι υπεύθυνοι να δώσουν σ’ αυτά τα παιδιά το δικό τους σπίτι ανακατασκευάζοντας το δημοτικό γήπεδο Μενιδίου κάτι που είναι πάγιο αίτημα όλων των κατοίκων Μενιδίου για να έρθουν περισσότερες επιτυχίες. Ήδη έχει ξεκινήσει η ανακατασκευή και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός τριμήνου.
Σ’ αυτό το ταξίδι εκτός των χορηγών που προαναφέρθηκαν συμμέτοχοι στην επιτυχία είναι και οι εξής:
α) Η διοίκηση του ΣΚΟΥΦΑ ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ για την βοήθειά της στην στελέχωση του ρόστερ και όχι μόνο
β) Η ιστοσελίδα maistros.gr καθώς και η εφημερίδα ΜΑΪΣΤΡΟΣ για το χώρο που μας διέθετε
γ) Ο Δήμαρχος ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ για τα γήπεδα που μας φιλοξένησαν
δ) Το τοπικό συμβούλιο Μενιδίου και όλους οι δημοτικοί σύμβουλοι  της περιοχής μου
ε) Οι οπαδούς μας που παρά την κρίση ακολουθούσαν την ομάδα παντού.
Ο υπογράφοντας θα ήθελε να ευχαριστήσει τα μέλη του Δ.Σ. καθώς και όλους όσους βοηθούσαν απ’ έξω,  για την ανοχή που μου έδειξαν ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ , τον ακούραστο Πρόεδρο ΚΙΚΗ ΚΩΝ/ΝΟ, τον αντιπρόεδρο ΠΑΝΤΙΩΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ την ψυχή της οικογένειας, τον ταμία ΡΕΒΙΘΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, τα μέλη ΣΚΑΡΛΟ ΕΥΣΤΑΘΙΟ – ΚΑΝΑΡΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ειδικά με τον δεύτερο ήμασταν μαζί σε όλα τα παιχνίδια, τον μπάρμπα Γιάννη τον φροντιστή, τον ΜΑΪΔΑ ΣΠΥΡΟ και ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟ  και τελευταίον άφησα τον φίλο μου ΝΙΚΟ ΡΕΒΙΘΗ ο οποίος ανέχτηκε τις γκρίνιες μου περισσότερο από κάθε άλλον.  Αυτός ξέρει.
Τον φωνακλά προπονητή τον έκανα αδερφό μου. Μόνο εγώ ξέρω πόσο ψυχούλα είναι. Τους παίχτες της ομάδας μου  τους έκανα όλους φίλους  μου και μου έδωσαν πάρα πολλά. Την γυναίκα μου που με στερήθηκε όλες τις Κυριακές.  Το ποσοστό της επιτυχίας που μου αναλογεί την αφιερώνω στον πατέρα μου ο οποίος από μικρό παιδί με μύησε σ’ αυτή την ομάδα και με έκανε οπαδό της. Εύχομαι να χαίρεται από εκεί ψηλά.            
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ………………

 

Advertisement

Χρήστος Καλύβας Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *