Αγανάκτηση κατοίκων στη Βόρεια Αιτωλοακαρνανία για τη μεροληπτική δράση πολιτικών προσώπων – Οργή για Κ. Καραγκούνη

Αγανάκτηση κατοίκων στη Βόρεια Αιτωλοακαρνανία για τη μεροληπτική δράση πολιτικών προσώπων – Οργή για Κ. Καραγκούνη

Ώρα μηδέν για τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας στη Δυτική Ελλάδα καθώς η επιλογή των περιοχών, που θα φιλοξενήσουν μετανάστες, έχουν οριστεί από την κυβέρνηση. Στον νομό Αιτωλοακαρνανίας η περιοχή της Αμφιλοχίας προκρίθηκε για την εγκατάσταση των προσφύγων προκαλώντας την οργή των κατοίκων της αλλά και όμορων Δήμων Ξηρομέρου, και Ακτίου – Βόνιτσας. Το θέμα μονοπωλεί τις συζητήσεις των κατοίκων τις τελευταίες μέρες, οι οποίοι εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια για τα συγκρουόμενα πολιτικά συμφέροντα σε βάρος τους ενώ γίνονται κινήσεις σε συνεργασία με γειτονικές πόλεις για την οργάνωση κινήσεων διαμαρτυρίας.
Η απόφαση, η οποία φαίνεται να έχει τελεσιδικήσει, έχει εξοργίσει τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι θεωρούν ότι έπεσαν θύματα της μεροληπτικής πολιτικής βουλευτών του νομού, που έδρασαν στο συγκεκριμένο θέμα ως υπερασπιστές των συμφερόντων μόνο του Αγρινίου και Μεσολογγίου εγκαταλείποντας την Αμφιλοχία ανυπεράσπιστη. Πέρα από τον περιφερειάρχη, ο οποίος όπως ειπώθηκε και στην έκτακτη συνεδρίαση μερίδα πολιτών πιστεύει πως υπέδειξε την Αμφιλοχία ως μέρος κατάλληλο για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών, η δράση του βουλευτή, Κώστα Καραγκούνη, φαίνεται να έχει ρόλο θεματοφύλακα μόνο του Αγρινίου παρόλο που οι ψήφοι του προέρχονται σε πολύ μεγάλο βαθμό από περιοχές εκτός Αγρινίου και συγκεκριμένα από τον δήμο Ξηρομέρου, Ακτίου Βόνιτσας και τον δήμο Αμφιλοχίας.
Ο κ. Καραγκούνης δεν παρέστη στην πρώτη συνάντηση με θέμα το μεταναστευτικό με τον υφυπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή ενώ στη δεύτερη και κρίσιμη σύσκεψη την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, σε προτάσεις του δημάρχου Αμφιλοχίας Γ. Κατσούλα, που υποδείκνυαν σημεία του Αγρινίου και άλλους χώρους ως καταλληλότερους γα τη δημιουργία δομών, ο κ. Καραγκούνης αντέκρουε με σθένος οποιαδήποτε πρόταση υπερασπιζόμενος απροκάλυπτα το Αγρίνιο (οι λόγοι ευνόητοι).
Κατά πόσο ήταν φρόνιμη η κίνηση αυτή του κ .Καραγκούνη να υπερασπιστεί σθεναρά μόνο μια περιοχή του νομού αφήνοντας στο έλεος τις υπόλοιπες, θα φανεί σε βάθος χρόνου. Η κοινή λογική υποδεικνύει πως ο Άγριλος είναι καθ’όλα ακατάλληλος για να υποδεχτεί πρόσφυγες ενώ η συμπαράσταση που έδειξαν στον δήμο Αμφιλοχίας οι δήμαρχοι Ξηρομέρου και Ακτίου Βόνιτσας καταδεικνύει την αίσθηση εγκατάλειψης που νιώθουν κι αυτές οι περιοχές αλλά και τους φόβους τους ότι θα είναι τα επόμενα θύματα της ευνοιοκρατικής πολιτικής εκπροσώπησης.
Οι αποφάσεις που αφορούν τα σημεία δημιουργίας υποδομών φιλοξενίας για μετανάστες έχουν κατατεθεί από την κυβέρνηση και τώρα μένει αν ο μοναχικός πολιτικός αγώνας του Γιώργου Κατσούλα θα αποδώσει καρπούς.

Share

3 Σχόλια

 1. Αυτούς ψηφισατε αυτοί είσαστε .

 2. Γιάννης Χαλεπας says:

  Το Δημοτικό Συμβούλιο να αφήσει την υποκρισία και τους φαρισαϊσμούς και να εκδώσει ψήφισμα που θα αναφέρει: ποιοι προκαλούν όλους αυτούς τους πολέμους που δημιουργούν μετανάστες. Δεν είναι οι κυβερνήσεις του Συριζα και της ΝΔ που δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία την υποτέλεια τους στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ; Δεν είναι οι Δήμαρχοι και Περιφερειαρχες της ΝΔ σήμερα που επι Συριζα κατηγορούσαν τον Συριζα ότι ευθύνεται για το μεταναστευτικό; Δεν είναι όλοι τους υποκριτές στις τοπικές κοινωνίες που από τη μια δεν τους θέλουν κι από την άλλη είναι αυτοί που κονομάνε; Τα έργα υποδομής, ο εφοδιασμός, η συντήρηση όλων αυτών των ανθρώπων δεν θα ανατεθεί στα δικά τους δεξιά παιδιά;
  Όσον αφορά τη γελοιότητα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας, καλά τα καραγκιοζιλίκια. Αυτοί που τις υποκινούν τέτοιες ιδέες είναι οι μαυρογιαλούροι που θα κονομήσουν. Οι υπόλοιποι είναι οι βλάκες που μόλις ακούσουν καμπάνα τρέχουν να διαμαρτυρηθούν.

 3. Γιάννης Χαλεπας says:

  Ούτε μοναχικός, ούτε πολιτικός, ούτε αγώνας. Η τελευταία παράγραφος να διαγραφεί.
  Επιστροφή στο μεσαίωνα να γράψετε και ότι τα σκυλιά τρώγονται μεταξύ τους.
  Για τον Καραγκουνη τον κακό -τάχα μου- τι λέει ο Σαλμάς ο καλός; Τα παιδιά της δεξιάς πολυκατοικίας δεν χωνεύονται.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*