Ήπειρος και Κομμένο στην Παιανία

Ήπειρος και Κομμένο στην Παιανία

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου

Η μαρτυρική Ήπειρος και η τραγική σελίδα του Κομμένου παρουσιάζονται την Κυριακή 25 Νοεμβρίου και ώρα 11 πρωινή στο δήμο Παιανίας και στον Πολυχώρο «Εύπολις». Η εκδήλωση τιμής και μνήμης με θέμα «Η Ήπειρος της Αντίστασης και της Θυσίας, Η σφαγή του Κομμένου» διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Επιμορφωτικό Σύλλογο Ηπειρωτών Παιανίας και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Παιανίας.
Για τα εγκλήματα πολέμου και το λουτρό αίματος στο οποίο έπνιξε την Ήπειρο η 1η γερμανική Μεραρχία Εντελβάις θα μιλήσει ο Παύλος Χρήστου, εκπαιδευτικός και Α-ντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Ηπειρωτών Παιανίας. Το ο-λοκαύτωμα του Κομμένου μέσα από μαρτυρίες όσων επέζησαν της σφαγής θα παρου-σιάσει ο Δημήτρης Βλαχοπάνος, προσκεκλημένος του Συλλόγου. Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει η Γεωργία Κατσαντούλα, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Ηπειρωτών Παιανίας. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Παιανίας Σπύρος Στάμου.
Η εκδήλωση διοργανώνεται με την ευκαιρία της Ημέρας Εθνικής Αντίστασης, η οποία καθιερώθηκε να γιορτάζεται κάθε 25η Νοεμβρίου, για να μένει στη μνήμη και να τιμάται η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου από τις ενωμένες δυνάμεις των ανταρτών του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ και από Άγγλους σαμποτέρ.

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*