ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Έχασε τη μάχη η δικηγόρος Βασιλική Φαρμάκη

Η είδηση της απώλειας της Βασιλικής Φαρμάκη γέμισε με θλίψη την κοινωνία της Πάτρας. Μια γυναίκα που διέπρεψε στο χώρο της νομικής επιστήμης και της δημόσιας διοίκησης, αφήνοντας πίσω της ένα σπουδαίο έργο και μια παρακαταθήκη αξιών.
Κόρη του αείμνηστου επιχειρηματία Τιμολέοντα Φαρμάκη, η Βασιλική Φαρμάκη μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχούσαν η μόρφωση, η ηθική και η προσφορά. Από μικρή ηλικία, διέπρεψε στις σπουδές της, αποτελώντας άριστη μαθήτρια του Αρσακείου, και στη συνέχεια εισήχθη στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε με άριστα.
Η επαγγελματική της σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1982, όταν διορίστηκε δικηγόρος Πατρών. Ωστόσο, το 1992 έκανε το επόμενο μεγάλο βήμα, εντασσόμενη στο Νομικό Τμήμα του Υπουργείου Οικονομικών. Υπηρέτησε για 17 χρόνια στην Εφορία Κέρκυρας και ακολούθως στη Γ’ ΔΟΥ Πατρών, όπου ξεχώρισε για την αφοσίωσή της, την ακεραιότητα και την ανιδιοτέλειά της. Πάντα ευσυνείδητη, δίκαιη και με έντονο το αίσθημα συναδελφικής αλληλεγγύης, κέρδισε τον σεβασμό όσων είχαν την τιμή να συνεργαστούν μαζί της.
Πέρα από την επαγγελματική της διαδρομή, η Βασιλική Φαρμάκη ήταν άνθρωπος του πνεύματος, της τέχνης και των γραμμάτων. Διέθετε μια καλλιεργημένη προσωπικότητα, με αγάπη για τη γνώση και σεβασμό στις αξίες της ζωής. Η απώλειά της αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένειά της, στους συναδέλφους και στους φίλους της, που θα τη θυμούνται πάντα για το ήθος, την καλοσύνη και την αξιοπρέπειά της.
Η κηδεία της θα τελεστεί αύριο στις 2 μ.μ. στον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα Πατρών.
Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις