Έντονες αντιδράσεις για την κοπή αιωνόβιου δέντρου στην Αγία Τριάδα Αμφιλοχίας

Έντονες αντιδράσεις για την κοπή αιωνόβιου δέντρου στην Αγία Τριάδα Αμφιλοχίας

Ποικίλες είναι οι αντιδράσεις από τους κατοίκους της Αγίας Τριάδας του δήμου Αμφιλοχίας για την κοπή του αιωνόβιου δέντρου, που δέσποζε εδώ και δεκαετίες έξω από την εκκλησία του χωριού. Ένα δέντρο το οποίο φιλοξενούσε στον ίσκιο του σε πανηγύρια μέχρι και 300 άτομα και αποτελούσε σημείο αναφοράς για το χωριό. Σύμφωνα με τους κατοίκους το δέντρο δεν παρουσίαζε κάποιο πρόβλημα σταθερότητας ούτε είχε υποστεί κάποια φθορά με το πέρασμα του χρόνου.
Ωστόσο, οι κάτοικοι αναφέρουν την κίνηση της δημοτικής αρχής, ως ατόπημα στην ιστορία και το σύμβολο του χωριού, πράξη στην οποία δεν ενημέρωσαν κανέναν κάτοικο και μάλιστα η διαδικασία κοπής πραγματοποιήθηκε από εργολάβο ημέρα Σάββατο.
Οι αντιδράσεις των κατοίκων δεν σταματούν εδώ, ήδη γίνονται ενέργειες ως προς την αναζήτηση του εντολέα και αν τηρήθηκαν τα δέοντα, όπως άδεια μικρής κλίμακας που προβλέπεται από την αρμόδια αρχή κ.α.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πολλοί κάτοικοι ρίχνουν ευθύνες στο εκκλησιαστικό συμβούλιο, πως αυτό ήταν που πίεζε και έκανε τις ενέργειες για την κοπή του δέντρου.

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*