Connect with us

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ

Ένα καινούργιο Πολυτεχνείο γεννήθηκε στην οδό Αριστοτέλους

Δημοσιεύτηκε

στις

438

Από τις 14/2/22 το Υπουργείο Υγείας έχει μετατραπεί σε εστία αντίστασης. Υγειονομικοί σε αναστολή από όλη την Ελλάδα διαμαρτύρονται ειρηνικά εναντίον των αναστολών και της αποδυνάμωσης του Ε.Σ.Υ .

Εδώ Υπουργείο Υγείας! Εδώ Υπουργείο Υγείας!

Είναι γνωστό ότι 6.500 υγειονομικοί υπάλληλοι (γιατροί, νοσηλευτές, διασώστες του ΕΚΑΒ, διοικητικοί) έχουν τεθεί από την 1η Σεπτεμβρίου σε αναστολή χωρίς αποδοχές. Αυτήν τη στιγμή εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι, επειδή δε συναινούν να εμβολιαστούν.


Και ενώ η απομάκρυνση τους από τους χώρους Υγείας δεν έχει πια – με βάση τα επιδημιολογικά και επιστημονικά δεδομένα – κανένα έρεισμα επιστημονικό και ηθικό, εξακολουθούν να στερούνται τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους. Το Υπουργείο δια στόματος Υπουργού εξακολουθεί να τους κρατά μακριά από το χώρο εργασίας τους , στερώντας έτσι από χιλιάδες ασθενείς μία αξιοπρεπή περίθαλψη σε μία κρίσιμη περίοδο για τη δημόσια υγεία.
Ο Δ. Ευθυμιάδης, Διευθυντής Ε.Σ.Υ, Καρδιολόγος, Γιατρός Επείγουσας αεροπορικής Ιατρικής, τέως εθνικός εκπρόσωπος στον ΠΟΥ, τέως υπεύθυνος του γραφείου αεροκομιδής Αθηνών μας δήλωσε : «’Αμεσος στόχος των κινητοποιήσεών μας είναι η επιστροφή στις θέσεις μας άνευ όρων και μακροπρόθεσμος στόχος μας η μη ιδιωτικοποίηση του Ε.Σ.Υ. Ζητάμε Ελευθερία στην ιατρική έκφραση, Ελευθερία γενικά και Δημοκρατία. Απορρίπτουμε κατασταλτικά ή άλλα μέσα επιβολής».
«Εργαλεία μας», συνεχίζει, «είναι η αλληλεγγύη του κόσμου, η σύμπραξη με συνδικάτα και άλλους κλάδους εργαζομένων, η διεθνής συνεργασία με παρόμοια κινήματα και η ενημερωτική καμπάνια σε όποια προσκείμενα μέσα».
Ο κος Αργύρης Νταλιάνης, επεμβατικός καρδιολόγος, μας μίλησε με θέρμη για τον γεμάτο νεανικό ενθουσιασμό αγώνα που δίνουν οι υγειονομικοί καθημερινά.
«Εδώ, έξω από το Υπουργείο Υγείας, αναβιώνει κανείς μνήμες Πολυτεχνείου. Υπερασπιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα της επιλογής. Ο αγώνας μας είναι αξιακός. Παλεύουμε για Ελευθερία, Ισότητα, Αυτεξούσιο».
Ο αγώνας των Υγειονομικών είναι αγώνας όλων των ελεύθερων Ελλήνων, καθώς οι αποφάσεις για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς προσκρούουν στην αυτοδιάθεση του ατόμου, που σύμφωνα με το άρθρο 2 της συνθήκης του Οβιέδο «υπερτερεί έναντι του αποκλειστικού συμφέροντος του κοινωνικού συνόλου ή της επιστήμης». Η ενημερωμένη συναίνεση του ασθενούς (ή υγιούς στην περίπτωσή αυτή) είναι απαράβατος όρος, όπως ορίζεται στον κώδικα της Νυρεμβέργης, στη Συνθήκη του Οβιέδο και στην Ιατρική δεοντολογία.
Κάθε αναστολή γκρεμίζει το ΕΣΥ!
Αυτήν τη στιγμή ο τραυματιοφορέας του ΓΠΝΛ βρίσκεται στην πέμπτη μέρα απεργίας πείνας, ενώ έχει καταθέσει αίτημα (αρ. πρωτ. 805/24-2-22) με το οποίο ζητά συνάντηση με τον Υπουργό, τον οποίο καλεί να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στους υγειονομικούς και να επιλέξει πώς θα καταγραφεί από τον ιστορικό του μέλλοντος.
Οι υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας, υπερασπιζόμενοι την αξιοπρέπεια τη δική τους και των ασθενών τους, θα παραμείνουν μέχρι τέλους πιστοί στον αγώνα τους . Καλούν όλους τους ελεύθερους πολίτες να συνταχθούν μαζί τους σε αυτόν τον αγώνα για την ελευθερία και την αυτοδιάθεση του ατόμου.
Δεν υποχωρούν , αν δεν δικαιωθούν!

Παπαζάνη Αγγελική
Εκπαιδευτικός Δ.Ε Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Continue Reading
Advertisement
1 Comment

1 Comment

 1. gvk

  27/02/2022 at 00:23

  ‘Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει.
  Δυστυχώς, ο πραγματικός λόγος αυτών που επιμένουν στην αναγκαστικότητα των εμβολίων, δεν είναι η ανησυχία -οι ανεμβολίαστοι μεταδίδουν τον υιό-, είναι ο φθόνος για αυτούς που έχουν το θάρρος να αντισταθούν στο κλίμα φόβου των ΜΜΕ και του νεοπουριτανισμού της κοινωνίας.
  Κλονίζεται η αυτοεκτίμησή τους, γι’ αυτό λυσσάξανε να δουν τους αμφισβητίες να υποκύπτουν.
  …η άλλη άποψη :
  Δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει κι εσείς, αλλά όσοι έχουν εμβολιαστεί, έχουν το σύνδρομο των ασθενών του AIDS. Θυμάστε μία εποχή που είχε πρωτοεμφανιστεί το AIDS; Κάποιοι που είχαν διαγνώστεί ως οροθετικοί, είχαν μία μανία εκδίκησης. Έκαναν σεξ με άλλους χωρίς προφυλάξεις μόνο και μόνο για να τους κολλήσουν. Σε στυλ: «αφού έχω κι εγώ, θα κολλήσεις κι εσύ motha fucka.» Ένα τέτοιο πράγμα. Σα να λένε: «την έκανα που την έκανα τη μαλακία, θα την κάνεις κι εσύ motha fucka!»

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *