Έκλεισαν τα Ιαματικά Λουτρά της Αλευράδας

Έκλεισαν τα Ιαματικά Λουτρά της Αλευράδας

Όπως αναφέραμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής στις 3/9/2021 η Δημοτική Αρχή έκλεισε με «συνοπτικές διαδικασίες» τα Ιαματικά Λουτρά της Αλευράδας, αφού εδώ και δύο χρόνια κανείς δεν ασχολήθηκε με την συγκεκριμένη Δημοτική Επιχείρηση, μια επιχείρηση πολύ σημαντική για το Δήμο Αμφιλοχίας και για την Δημοτική Ενότητα Ινάχου ειδικότερα, με μεγάλες επιπτώσεις και στην τοπική οικονομία.
Οι Ιαματικές πηγές της Αλευράδας λειτουργούν ανελλιπώς εδώ και πολλά χρόνια και θεωρούνται ως μία από τις καλύτερες θερμομεταλλικές πηγές της χώρας. Στις 3 Μαΐου 2019 με το ΦΕΚ 1490/Β/2019 του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης ο φυσικός πόρος “πηγή Κρεμαστών” αναγνωρίστηκε ως ιαματικός, καταχωρήθηκε δηλαδή στη λίστα αναγνωρίσεων Φυσικών Πόρων για Λουτροθεραπεία και Εισπνοθεραπεία, ενδεικνυόμενες για πολλές παθήσεις.
Η συγκεκριμένη ενέργεια της δημοτικής αρχής αποτελεί μία ακόμη υποβάθμιση για το Δήμο μας, αφού μετά το ΦΕΚ αναγνώρισης, θα έπρεπε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αδειοδότηση των Λουτρών (όπως εκπόνηση σχετικής περιβαλλοντικής μελέτης) ώστε αυτά να λειτουργούν απρόσκοπτα. Δύο χρόνια τώρα δεν έχει ξεκινήσει καμία διαδικασία, με αποτέλεσμα πριν από δύο εβδομάδες περίπου να μπει οριστικό λουκέτο στις εγκαταστάσεις των Ιαματικών Λουτρών.
Καλούμε λοιπόν τη Δημοτική Αρχή να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες αδειοδότησης των Λουτρών της Αλευράδας, ώστε να λειτουργήσουν ομαλά το επόμενο καλοκαίρι.

Ο Επικεφαλής της παράταξης Ενωτική Πρωτοβουλία
Κώστας Κοπίδης

Share

Ένα σχόλιο

  1. Νικόλαος says:

    Θα μας πείτε και εσείς όμως κ. Κοπίδη τι κάνατε για τις Ιαματικές Πηγές τόσα χρόνια; Ποια ήταν η προσφορά σας στην εν λόγω περιοχή; Ποιες υποδομές δημιουργήσατε; Πρώτα αυτοκριτική και μετά κριτική

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*