Έγκριση της μελέτης για το Αρχαίο Θέατρο Στράτου από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο

Έγκριση της μελέτης για το Αρχαίο Θέατρο Στράτου από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο

Την ικανοποίηση του για την έγκριση της μελέτης για το Αρχαίο Θέατρο Στράτου από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο εξέφρασε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.
«Ενημερώθηκα για την θετική έκβαση του αιτήματος μας στο ΚΑΣ σχετικά με τη μελέτη για την αποκατάσταση – αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Στράτου.
Με σεβασμό σε ένα κορυφαίο μνημείο της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής και τις κατάλληλες πρωτοβουλίες καταφέραμε να δρομολογήσουμε τις διαδικασίες για την χρηματοδότησηκαι εκπόνηση μελέτης για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου.
Η προστασία των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι διαχρονική προτεραιότητα μας. Με αίσθημα ευθύνης στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια διαφύλαξης των ιστορικών μας μνημείων.
Θέλω να ευχαριστήσω για την πολύτιμη στήριξη την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος και την προϊσταμένη κ. Ολυμπία Βικάτου για τη συνδρομή σε όλη την διαδικασία.
Αναμένουμε το κείμενο της απόφασης και την υπογραφή του Υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση του θεάτρου», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου.

Share

Ένα σχόλιο

 1. ΚΑΝΑΡΗΣ says:

  Όλα στο αδηφάγο Αγρίνιο….
  Κι’ εμείς δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε έναν δρόμο προσπέλασης στο κάστρο..
  Ένα κάστρο από τον 5ο π.χ αιώνα…
  έχουμε τα απομεινάρια- έστω- του Αμφιλοχικού Άργους και θα μένουν ανεξερεύνητα κι αναξιοποίητα…
  Άντε να δούμε και τι ψάρια θα πιάσει κι’ ο μηχανικός…
  Μιά πόλη που αργοπεθαίνει και τίποτε άλλο….
  Κρίμα…..

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*