Connect with us

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ

2019 σημαίνει… Δικαστήρια

Δημοσιεύτηκε

στις

55

Του Θωμά Τζουβάρα

Πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα τα οποία ταλανίζουν την επικαιρότητα. Ογκώδεις δικαστικές υποθέσεις οι οποίες εμπλέκουν πολιτικά πρόσωπα, οικονομικούς παράγοντες και ανθρώπους της showbiz. Υπάρχουν όμως και υποθέσεις που έχουν να κάνουν με εγκληματικές πράξεις που εμπλέκουν ακόμα και πρώην πρωθυπουργό (Καραμανλής) αλλά και οικονομικά σκάνδαλα που εμπλέκουν πρώην πρωθυπουργούς. Άλλες υποθέσεις ξεκίνησαν πέρυσι ,άλλες έχουν κλείσει μια δεκαετία και κάποια στιγμή πρέπει να κλείσουν. Πάμε όμως να τις δούμε λίγο πιο αναλυτικά
Siemens
Το 2008 αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο ενδεχόμενου χρηματισμού πολιτικών, και δημόσιων εταιριών όπως ο ΟΤΕ ώστε το Δημόσιο να προμηθευτεί υλικά από την εταιρία. Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο το 2017 και είναι εν εξελίξει. Συνολικά είναι 64 κατηγορούμενοι πρώην στελέχη της μητρικής εταιρίας, της SIEMENS Ελλάδας, και του ΟΤΕ.
Novartis
Η δικαστική διαμάχη ξεκινάει τον Μάρτιο. Πρόκειται για τον ενδεχόμενο χρηματισμό γιατρών αλλά και πολιτικών προσώπων από την εταιρία. Τα πολιτικά στελέχη είναι πολύ δημοφιλή και ασχολήθηκαν στους τομείς υγείας και οικονομικών : οι πρώην πρωθυπουργοί Σαμαράς και Πικραμμένος και οι πρώην υπουργοί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ Βενιζέλος, Λοβέρδος, Στουρνάρας, Γεωργιάδης, Αβραμόπουλος, Βενιζέλος, Σαλμάς και Κουτρουμάνης. Η πολυεθνική εταιρία έβλεπε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την Ελλάδα καθώς οι τιμές των φαρμάκων εδώ επηρεάζουν την τιμή του φάρμακου διεθνώς.
Χρυσή Αυγή
Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το 2019 θα ολοκληρωθεί η δίκη πρωτόδικα. Μετά από 3.5 χρόνια μπαίνουμε επιτέλους στην τελική ευθεία. Οι 65 κατηγορούμενοι είναι έτοιμοι να αρχίσουν τις απολογίες τους ενώ η κοινή γνώμη περιμένει την ετυμηγορία. Η σημασία είναι τεράστια καθώς πρόκειται για κόμμα της Βουλής.
Ζεύγος Γιάννη Παπαντωνίου
Πρόκειται για την κατηγορία που βαραίνει τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ( επί Σημίτη) και την σύζυγο του γιατί έλαβε «μίζα» 2.8 εκατομμυρίων ευρώ για την υπογραφή σύμβασης αναβάθμισης 6 φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού. Ο ίδιος αρνείται αν και ο τρίτος κατηγορούμενος Ανδρέας Μπαρδής περιγράφει ακριβώς πως λάμβανε τα χρήματα ο πρώην υπουργός και που τα τοποθετούσε.
Απόπειρα δολοφονίας Καραμανλή
Δεκατρία χρόνια μετά την απόπειρα δολοφονίας του πρώην , ο καταζητούμενος Αμερικάνος πράκτορας William Bazil θεωρείται ότι επιχείρησε με πρόθεση να λάβει απόρρητες πληροφορίες που έχουν να κάνουν με τα συμφέροντα της χώρας μας. Αντίθετα έχουν απαλλαχθεί οι δύο πρώην υπάλληλοι της ΕΥΠ και ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Καρχιμάκης για την ίδια κατηγορία.
Ναρκωτικά στο Κολωνάκι
Στα …χασομέρια του 2018 βγήκε η υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών σε πολύ γνωστό μαγαζί του Κολωνακίου. Ο διευθυντής της οργάνωσης καταζητείται ακόμα για την διακίνηση σε γνωστό εστιατόριο στο Κολωνάκι που ήταν «στέκι» της οργάνωσης ενώ προμήθευε επώνυμους της showbiz. Η απόφαση αναμένεται να βγει το 2019.
Δολοφονία Ζαφειρόπουλου
Ένα χρόνο πριν περίπου, στις 16 Ιανουαρίου έπεσε νεκρός ο ποινικολόγος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος. Πέντε κατηγορούμενοι αλλοδαποί εκ των οποίων οι Μικέλα Κάστριοτ και ο Αλέξανδρος Μάτα ως φυσικοί αυτουργοί δολοφονίας εκ προθέσεως. Οι δύο από τους τρεις ηθικούς αυτουργούς έχουν ήδη καταδικαστεί σε κάθειρξη 22 και 23 χρόνων. Μένει να δούμε τι θα γίνει σε αυτή την υπόθεση.
Αρτέμης Σώρρας
Αφού υπήρξε καταζητούμενος για 15 μήνες ο Αρτέμης Σώρρας μαζί με άλλους 17 είναι κατηγορούμενος για την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης όπου παρακινούσε τους πολίτες να μην εξοφλούν τις οφειλές τους στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Και όλα αυτά υπό το πολιτικό μόρφωμα «Ελλήνων Συνέλευσις» και τις διακηρύξεις περί δήθεν εξοπλισμού των Ελλήνων και αμύθητων περιουσιών.
Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Υπάρχει και η υπόθεση των φονικών πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική αλλά και η καταστροφή στην Μάνδρα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι υποθέσεις της αθλητικής επικαιρότητας: Koriopolis, Πλαστή έκδοση κάρτας υγείας, ξυλοδαρμός του διαιτητή Τζήλου, αλλά και η περίφημη «εγκληματική οργάνωση»- «συμμορία» που αλλάζει ανά τακτά διαστήματα η περιγραφή της. Με αρκετό και αμείωτο ενδιαφέρον περιμένουμε ως πολίτες και φίλαθλοι τις εξελίξεις των υποθέσεων.

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. Δήμος Μητσοκάλης

    07/01/2019 at 23:17

    Καμιά δίκη για τα ψεκαστικά που ψεκάζουν τους λαούς και δέχονται την καταπίεση του κεφαλαίου δεν έχει;
    Ας μας ενημερώσει ο σύντροφος Τζαβάρας!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *