1ο Ελληνο-Ουζμπεκικό Οικονομικό Συνέδριο

1ο Ελληνο-Ουζμπεκικό Οικονομικό Συνέδριο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Ελληνο-Ουζμπεκικό Οικονομικό Συνέδριο που διοργανώθηκε από το Γενικό Προξενείο του Ουζμπεκιστάν στην Αθήνα, τον ΠΑΣΕΒΙΠΕ, το ΙΝΑΔΕ και την εταιρεία Ellrosa Consulting Group στην Τασκένδη, Ουζμπεκιστάν.
Στόχοι του Συνεδρίου ήταν η περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών εμπορικών σχέσεων μεταξύ επιχειρήσεων από τις δύο χώρες, η προώθηση επενδύσεων σε τομείς που παρουσιάζουν ενδιαφέρον σε Ελλάδα και Ουζμπεκιστάν και η εξαγωγή ελληνικής τεχνογνωσίας σε συγκεκριμένους τομείς που μία αναδυόμενη οικονομία έχει ανάγκη.
Στην Επιχειρηματική Αποστολή συμμετείχαν 22 ελληνικές επιχειρήσεις, από όλους τους κλάδους της επιχειρηματικής δραστηριότητας, οι οποίες πραγματοποίησαν επαφές υψηλού επιπέδου με επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου αλλά και ιδιωτικού τομέα μέσω των οποίων δρομολογήθηκαν συνεργασίες.
Αναμένεται αντίστοιχη Επιχειρηματική Αποστολή 40-50 Ουζμπεκικών επιχειρήσεων τον Μάρτιο του 2018 στην Ελλάδα. Κατά την διάρκεια αυτής της επίσκεψης προγραμματίζονται συναντήσεις με αντίστοιχες ελληνικές επιχειρήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο.
Τελικός στόχος της συγκεκριμένης Πρωτοβουλίας, η οποία τελεί υπό τις Αιγίδες του Υπουργείου Εξωτερικών, των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδος και Κεντρικής Μακεδονίας, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Οργανισμού Τουρισμού Πελοποννήσου κ.α, η ίδρυση Ελληνο-Ουζμπέκικου Επιχειρηματικού Συμβουλίου.
Στην φωτογραφία από αριστερά μεταξύ άλλων ο Γενικός Πρόξενος του Ουζμπεκιστάν στην Ελλάδα κ. Olim Kassimov, o Πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων Ουζμπεκιστάν κ. Ikramov IIKhamovich , ο κ. Δημήτριος Μουτούσης της Ellrosa Consulting Group και ο κ. Πέτρος Μαντάς Πρόεδρος του ΠΑΣΕΒΙΠΕ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*