Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη με το Δημήτρη Φούκα Υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο στο Δήμο Αμφιλοχίας

Δημοσιεύτηκε

στις

222

Έτσι απλά πίνοντας έναν καφέ κουβεντιάσαμε με τον κ. Φούκα Δημήτρη, Γενικό Γραμματέα της ΟΜΕ – ΟΤΕ και υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με τον Συνδυασμό Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία, του υποψήφιου δημάρχου Αμφιλοχίας κο Μάρκου Βασίλα.
Ξεκινώντας αυτή τη συνέντευξη πείτε μας λίγα λόγια για εσάς κε Φούκα.

Κατ’ αρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία, να σας συγχαρώ για την τεράστια συμβολή σας στην ενημέρωση των συγχωριανών μας στο Δήμο Αμφιλοχίας.
Γεννήθηκα στα Καλύβια Λουτρού και έμεινα εκεί μέχρι το 1978, τελειώνοντας το Δημοτικό. Ξεκίνησα το Γυμνάσιο στην Αμφιλοχία αλλά λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών αναγκάστηκα να συνεχίσω στην Παιδόπολη του Βόλου, όπως και αρκετά παιδιά τότε, κυρίως από χωριά του ορεινού Βάλτου. Στη συνέχεια σπούδασα Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος MBA. Εργάζομαι στον ΟΤΕ και αυτή τη στιγμή είμαι Γενικός Γραμματέας στην ΟΜΕ – ΟΤΕ.

Τι είναι αυτό που κάνει έναν δημότη με επιτυχημένη επαγγελματική και συνδικαλιστική δραστηριότητα, να πάρει την απόφαση να συμμετάσχει στα κοινά της περιοχής μας;

Είναι πολλά ! Βλέπω την περιοχή μου τα τελευταία χρόνια να βρίσκεται σε στασιμότητα και εγκατάλειψη και την Δημοτική Αρχή χωρίς σχέδιο, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια διατήρησης της εξουσίας.
Έχει κουράσει ο «ανεύθυνος σχολιασμός», η εκ του μακρόθεν κριτική για τα πάντα, και κυρίως η γνώμη για όλα χωρίς την απαιτούμενη γνώση. Με αυτό εννοώ, πως έχουμε άποψη, την οποία εκφράζουμε στα καφενεία, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς να έχουμε καμία ευθύνη αλλά μόνο διαμαρτυρία γι’ αυτά που ζούμε, για όσα δεν έχουμε ή για όσα έχουμε.
Το κίνητρο ενασχόλησης και δραστηριοποίησης στα κοινά είναι ισχυρό γιατί σε οδηγεί σε μια διαδικασία προσφοράς στον τόπο μας. Εάν θέλεις κάτι, πρέπει να κάνεις κάτι. Διαφορετικά γίνεσαι μέρος αυτού του συστήματος αναπαραγωγής της μιζέριας.

Σας έχει πει κάποιος, «τι θέλεις εσύ τώρα και ανακατεύεσαι, που πας και μπλέκεις»;

Advertisement

Απ’ όλους σχεδόν το έχω ακούσει. Αυτό δείχνει και την απαξίωση της πολιτικής και των θεσμών συνολικά αλλά και το πόσο απογοητευμένος είναι ο κόσμος ακόμη και σε τοπικό επίπεδο. Όμως είμαι συνηθισμένος σε όλα αυτά και με πεισμώνει ακόμη περισσότερο. Αλήθεια τι σημαίνει γιατί ασχολείσαι ή γιατί πας να μπλέξεις; Γνωρίζω τα προβλήματα της περιοχής μου, συζητώ καθημερινά με αρκετούς συντοπίτες μου από όλους τους χώρους – επαγγελματικούς, πολιτιστικούς, κοινωνικούς- με ανθρώπους που αγαπάνε τον τόπο τους και αγωνιούν για το αύριο.
Μέσα από την πολυετή ενασχόλησή μου με τα κοινά έχω την εμπειρία να βοηθήσω ώστε να δοθούν λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα με ένα ξεκάθαρο, ρεαλιστικό και σύγχρονο πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης για το Δήμο Αμφιλοχίας, κάνοντας τις απαραίτητες τομές και ρήξεις, αλλά και συγκρούσεις αν χρειαστεί προκειμένου να αλλάξουμε τον τόπο μας.
Στόχος μου λοιπόν είναι όχι να μπλέξω αλλά να τα ξεμπλέξω. Η συμμετοχή μου είναι μόνο διάθεση προσφοράς για βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας αλλά και παραγόμενο αποτέλεσμα. Είναι πλέον μετά από τόσα χρόνια ενασχόλησης μέρος του εαυτού μου και όχι μπλέξιμο.

Ο Δήμος Αμφιλοχίας είναι ένας μεγάλος Δήμος.  Ποιοι είναι οι στόχοι σας για την επόμενη μέρα αν εκλεγείτε στο δημοτικό συμβούλιο;

Κατ’ αρχήν δεν είναι προσωπικοί στόχοι αλλά στόχοι του συνδυασμού και τα περισσότερα αποτυπώνονται στο πρόγραμμα που ανακοινώσαμε. Να πω επίσης πως δεν υπάρχει επόμενη μέρα, υπάρχουν τα επόμενα χρόνια και θέλει προσπάθεια καθημερινή από όλους για να πετύχουμε. Είναι θλιβερό να βλέπω το Δήμο Αμφιλοχίας να μένει πίσω, δεν μας αξίζει αυτό. Πρέπει να μπορούνε να εξυπηρετούνται και τα πιο απομακρυσμένα χωριά σε βασικά αιτήματα με την πρόοδο της νέας τεχνολογίας, (π.χ. Ηλεκτρονικό ΚΕΠ), να υπάρξουν παρεμβάσεις ενίσχυσης των Κέντρων Υγείας και των Τοπικών Ιατρείων, προστασία του περιβάλλοντος, ασφάλεια, να οδηγούμε σε κανονικούς δρόμους, να έχουμε πόσιμο νερό στα σπίτια μας. Εάν είναι δυνατόν να μιλάμε το 2019 για το αυτονόητο. Για το δικαίωμα να πίνουμε νερό από τη βρύση και όχι από τα εμφιαλωμένα ή να τρέχουμε να γεμίσουμε τη βαρέλα. Είναι αυτονόητο ότι αποτελεί προτεραιότητα το αναφαίρετο δικαίωμα στο πόσιμο νερό!
κ. Φούκα πιστεύετε πως υπάρχουν στεγανά αλλά και ομάδες συμφερόντων που μπορούν να βάζουν εμπόδια σε κάθε προσπάθεια για αλλαγή;

Στη δική μου οπτική υπάρχουν μόνο τα παραδείγματα προηγμένων Δήμων και Κοινοτήτων όπως η Ανάβρα στη Μαγνησία, τα Τρίκαλα κοκ. Αφού αυτοί μπόρεσαν να εκσυγχρονίσουν και να προάγουν, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ. Γνωρίζω τις αγκυλώσεις του συστήματος, δεν υποτιμώ όσους έχουν βολευτεί γύρω από μια κατάσταση και δεν θέλουν να την αλλάξουν. Όμως, όπως προανέφερα, κάνοντας τις αναγκαίες τομές και ρήξεις, αλλά και συγκρούσεις, μπορούμε να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο παρά η αλλαγή της περιοχής μας.

Θέλετε να πείτε κάτι τελευταίο για τις δημοτικές εκλογές;

Advertisement

Την επόμενη Κυριακή πρέπει να στηρίξουμε τους πιο ικανούς, κρίνοντας, όχι μέσα από την κομματική μας ταυτότητα – το έχουμε εξάλλου πληρώσει αυτό αρκετά χρόνια τώρα – αλλά από την αξιοσύνη που προκύπτει από τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα του κάθε υποψηφίου, από την διάθεση προσφοράς στον τόπο του.

Με δυο λόγια τι λέτε στους συνδημότες σας, ποιο είναι το προσωπικό σας σύνθημα;

Προσωπικό μου σύνθημα και στοίχημα είναι ότι, «Μαζί Μπορούμε να αλλάξουμε τον τόπο μας» Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
4 Comments

4 Comments

  1. Κοντονίκας Θεόδωρος

    18/05/2019 at 21:10

    Καλή επιτυχία στον αξιολογώτατο κ, Φούκα!!!!
    Μένει πλέον και η απόδειξη …
    Ο κόσμος είναι γεμάτος από καλές προθέσεις….
    Και το πράγμα κολλάει στην απόδειξη….

  2. Pesilis

    19/05/2019 at 15:48

    Να μην ξεχνιόμαστε ότι ο κύριος Φουκας ήταν ένθερμος υποστηρικτής όλα αυτά τα χρόνια του δημάρχου άρα έχει και αυτός την ευθύνη για την στασιμότητα καί για το χάλι πού έχει ο τόπο μας

    • FREE

      20/05/2019 at 10:27

      φίλε pesilis έτσι ακριβώς όπως τα λες, έχει εδώ κουνάβια και ποντίκια που το πάνε όπου θέλουν το παραμυθάκι τους, ελπίζω να τα διαβάζει ο κόσμος και να βλέπουν τις μάσκες που φορούν κάποιοι.
      Την επόμενη φορά να κατεβούν με το σλόγκαν Ανεξάρτητη κίνηση κουναβιών

  3. Εύη

    21/05/2019 at 10:20

    Εσείς Οι συνδικαλισταράδες που έχετε μερίδιο ευθύνης για τη χρεοκοπία των δημόσιων οργανισμών έρχεστε να μας πείτε ότι οι απλοί άνθρωποι στα καφενεία δεν πρέπει να καταπιάνονται με την άσκοπη κριτική γιατί δεν γνωρίζουν .Αλήθεια πόσα γνωρίζατε εσείς όταν είχατε Μαύρα μεσάνυχτα ακόμα και για τον αριθμό των υπαλλήλων που απασχολούσατε; Ο ,άνθρωπος που θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά πρέπει να μάθει να ακούει και να μη δυσανασχετεί όταν εκφέρονται άλλες γνώμες από τη δική του .Διαφορετικά πάμε σε νοοτροπίες οι οποίες δεν μας τιμούν ως είδος .Δείτε το παρακάτω σχετικό βίντεο: //Νίκος Ξυλούρης φίλοι κι αδέρφια //

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *