Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον ανακριτή ο Γιάννος Παπαντωνίου κατηγορούμενος για “μίζα’ 2,8 εκ. ελβετικά φράγκα

Δημοσιεύτηκε

στις

38

Στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ έχει αποδοθεί η κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Η ώρα του ανακριτή έφτασε για το Γιάννο Παπαντωνίου, ο οποίος σήμερα Δευτέρα, θα βρεθεί ενώπιον της Ηλιάννας Ζαμανίκα προκειμένου να απολογηθεί για την κακουργηματική πράξης του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ έχει κληθεί εδώ και μήνες να δώσει εξηγήσεις για διάφορες υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων, στις οποίες έχει καταστεί κατηγορούμενος. Έχοντας πλέον λάβει τουλάχιστον δύο προθεσμίες προκειμένου να προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή, φαίνεται πως τελικά θα ξεκινήσει την απολογία του.
Ο Γιάννος Παπαντωνίου θα πρέπει να απαντήσει στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς, σχετικά με την κατηγορία ότι μέσα από δαιδαλώδεις διαδρομές τραπεζικών λογαριασμών διακίνησε περίπου 2.800.000 ελβετικά φράγκα, που έλαβε ως «δώρα», έτσι ώστε μέσα από τις εκατοντάδες τραπεζικές κινήσεις να χαθεί η αρχική προέλευσή τους. Η αντίστοιχη ζημία του ελληνικού Δημοσίου δε, εκτιμάται στα περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, που επίσης έχει κλητευθεί προς απολογία, αρνούνται τις σε βάρος τους κατηγορίες.

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *