Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Όποιος θέλει να θέσει θέμα ηγεσίας ας το κάνει – Μπακογιάννη: Όποιος πρόεδρος της ΝΔ έχανε παραιτούνταν

Δημοσιεύτηκε

στις

31

Καμία διάθεση παραίτησης δεν έδειξε ο Αντώνης Σαμαράς παρά την ήττα με 8,5 μονάδες της 25ης Ιανουαρίου, κατά την εναρκτήρια ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Μίλησε για λάθη και παραλείψεις κι εξήγγειλε εθνική συνδιάσκεψη του κόμματος κι αλλαγές στη λειτουργία. Συνέδριο ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη, σκληρή κριτική κι από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Εγώ δεν είμαι παντρεμένος με τη θέση μου, αλλά δεν πρόκειται να εγκαταλείψω τη μάχη μια τέτοια δύσκολη στιγμή» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς στους επίδοξους δελφίνους και αμφισβητίες του κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην ΚΟ του κόμματος. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έριξε το γάντι στους αμφισβητίες και δελφίνους προκαλώντας τους: «Όποιος νομίζει ότι είναι καλό για την παράταξη ή για τη χώρα να θέσει θέμα προέδρου εδώ και τώρα και να πάρει την ευθύνη να κινήσει τις καταστατικές διαδικασίες».

Δε θέλει συνέδριο

Αν και είπε ότι σκέφτηκε την διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι θα ανακοινώσει εθνική συνδιάσκεψη προκειμένου να υπάρξει ένας ευρύτατος διάλογος στη βάση για την επικαιροποίηση της ιδεολογικής ταυτότητας του κόμματος. Προανήγγειλε ακόμη σαρωτικές αλλαγές σχεδόν σε όλα τα επίπεδα του κομματικού μηχανισμού, ανάθεση περισσότερων αρμοδιοτήτων σε πρόσωπα αλλά και τη δημιουργία νέων οργάνων.

Λίγη αυτοκριτική και κριτική στην κυβέρνηση

Advertisement

Στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς είχε κάποιες δόσεις αυτοκριτικής για τα λάθη και τις παραλείψεις το προηγούμενο διάστημα αλλά υποστήριξε ότι η βασική αιτία της ήττας ήταν ότι οι πολίτες κατά βάση ψήφισαν αντιμνημονιακά. Αναρωτιόμαστε γιατί…
Παρόλ’αυτά δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί εκ νέου στην κυβέρνηση για τις τελευταίες κινήσεις της και στο θέμα της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές και ανέφερε ότι η ΝΔ θα αποτελέσει το χώρο προστασίας των διωκόμενων από την κυβέρνηση. Καλό θα ήταν να τους ονοματίσει κιόλας για να δούμε ποιους προστατεύει.

Ντ.Μπακογιάννη: «Όποιος πρόεδρος της ΝΔ έχανε παραιτούνταν»

Τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου επανεκκίνησης με όλα τα θέματα ανοικτά ζήτησε η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. «Όποιος πρόεδρος της ΝΔ έχανε παραιτούνταν» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι αρχηγοί της παράταξης μετά από ήττες παραιτούνται. Ούτε κακοί πρωθυπουργοί ήταν, ούτε κακοί αρχηγοί ήταν. Αλλά υπέβαλλαν την παραίτησή τους διότι ήξεραν μια απλή αλήθεια: ότι η προσπάθεια δικαίωσης του δικού τους έργου υπονόμευε την προοπτική της επόμενης μέρας». «Μπορούμε να στρουθοκαμηλίσουμε και να γίνουμε ΠαΣοΚ», πρόσθεσε.

Ένας από τους εμφανιζόμενους ως δελφίνους, ο Μάκης Βορίδης, δήλωσε ότι δε θέλει συνέδριο. Μίλησε για διάλογο στις νομαρχιακές οργανώσεις, ενώ ο Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε έκτακτο συνέδριο επανεκκίνησης. «Οποιος θέλει να διεκδικήσει την ηγεσία να το πει σήμερα».

Ο έτερος υποψήφιος διεκδικητής Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε σκληρή κριτική: «Δεν διαβάσαμε σωστά αποτελέσματα των ευρωεκλογών, βάλαμε φρένο σε μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας και ιδεολογικό. Ισως ήταν καλύτερα να γίνει ένα έκτακτο συνέδριο».

Advertisement

Μετά την ομιλία του κ. Σαμαρά αποχώρησαν από την συνεδρίαση οι κκ Κ.Καραμανλής και Ευ. Μεϊμαράκης.

 

πηγή:koutipandoras.gr Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *