Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρεμβάσεις Αστικής Ανάπτυξης στην πόλη της Αμφιλοχίας

Δημοσιεύτηκε

στις

60

amfiloxia_anaplasiΣτις 6 Μαΐου άρχισαν οι εργασίες για την  υλοποίηση του έργου «Ανακαίνιση κτιρίου πρώην 2ου Δημοτικού Σχολείου και μετατροπή του σε κτίριο κοινωνικών υπηρεσιών» το οποίο είναι ενταγμένο στα ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι 2007-2013. Ο προϋπολογισμός του φτάνει το ποσό των 227.785,30 ευρώ με προθεσμία ολοκλήρωσης την 18η Ιανουαρίου 2015.
Με το έργο αυτό προβλέπεται η ανακαίνιση του διώροφου κτιρίου συνολικού εμβαδού 230 τ.μ., ιδιοκτησίας του Δήμου, όπου στεγαζόταν το 2ο δημοτικό σχολείο Αμφιλοχίας και η διαμόρφωσή του έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί ως χώρος εκθέσεων, δημοτικής βιβλιοθήκης κ.α.
Οι προβλεπόμενες εργασίες είναι: Αποξήλωση εξωτερικών επιχρισμάτων, αμμοβολή και αρμολόγημα λιθοδομών, αποκατάσταση εσωτερικών επιχρισμάτων, χρωματισμοί, επιστρώσεις, εσωτερική διαρρύθμιση με διαχωριστικά υαλοπετάσματα, οροφές και τοίχοι από γυψοσανίδες, αποκατάσταση στέγης, κουφώματα αλουμινίου, στέγαστρο εισόδου, αναβατόριο κατακόρυφης κίνησης, ράμπα εισόδου για προσπέλαση από αναπηρικά αμαξίδια, νέο WC για ΑΜΕΑ στο ισόγειο, ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση με εξοπλισμό πυρασφάλειας, κλιματισμός, κλπ.
Η προσπάθεια αυτή κρίνεται σημαντική για την αναπαλαίωση και αξιοποίηση παλιών κτηρίων, που θα αναβαθμίσει πολιτιστικά την πόλη της Αμφιλοχίας. Ένας ενιαίος πολιτιστικός χώρος, όπου στον πάνω όροφο θα στεγάζεται η δημοτική βιβλιοθήκη, κάτω θα λειτουργεί ως Ναυτικό Μουσείο ενω θα μπορούν να  λαμβάνουν χώρα εκθέσεις και διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Σχέδιο του δήμου είναι να λάβει στην κατοχή του και τα γύρω κτίρια ώστε να γίνει ανάπλαση με την κατασκευή πλατείας. Με τον τρόπο αυτό, προστίθεται μια ψηφίδα στο μωσαϊκό του πολιτισμού της περιοχής και μακάρι να υπάρξει συνέχεια με υλοποίηση τέτοιων έργων.

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *