Connect with us

ΥΓΕΙΑ

«Ημέρες Πρόληψης Διαβήτη» στην Αιτωλοακαρνανία

Δημοσιεύτηκε

στις

71

Σας γνωστοποιούμε ότι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αιτωλοακαρνανίας με την υποστήριξη των Δήμων: Ι.Π. Μεσολογγίου , Ναυπακτίας , Αμφιλοχίας και Ξηρομέρου και με την ευγενική χορηγία της εταιρείας MEDTRUST διοργανώνει τις εκδηλώσεις : «Ημέρες Πρόληψης Διαβήτη».
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 2006 οι ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη παγκοσμίως ξεπερνούσαν τα 170 εκατομμύρια, αριθμός που αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί μέχρι το 2030 καθώς η συχνότητα της νόσου αυξάνει ραγδαία.
Εκτιμάται ότι στην Ελλάδα το 5.9% του γενικού πληθυσμού πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη. Ο διαβήτης είναι συχνότερος στον ανεπτυγμένο κόσμο (ιδιαίτερα ο διαβήτης τύπου 2) και φαίνεται ότι συνδέεται άμεσα με το λεγόμενο δυτικό τρόπο ζωής που περιλαμβάνει τη διαβίωση στα μεγάλα αστικά κέντρα, τον ανθυγιεινό τρόπο διατροφής και την καθιστική ζωή, αποτελεί δε μια από τις κύριες αιτίες θανάτου παγκοσμίως και όχι τυχαία η νόσος, χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως «ύπουλη», καθώς τα πρώτα χρόνια μπορεί να δρα κρυφά, χωρίς να εκδηλώνει συμπτώματα.
Ο διαβήτης συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης σημαντικού αριθμού άλλων σοβαρών επιπλοκών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα καρδιαγγειακά νοσήματα, η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια,η στυτική δυσλειτουργία, οι μόνιμες βλάβες του αμφιβληστροειδούς που οδηγούν σε τύφλωση, καθώς και οι ακρωτηριασμοί.
Η πρόληψη και η έγκυρη διάγνωση είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στη μάχη ενάντια στον Σακχαρώδη διαβήτη στο πλαίσιο αυτό λοιπόν και λαμβάνοντας υπ όψιν και την άσχημη οικονομική συγκυρία και τη δυσκολία αρκετών συμπολιτών μας πήραμε τη πρωτοβουλία να διοργανώσουμε αυτές τις εκδηλώσεις.
Για αυτό το σκοπό η χορηγός εταιρία θα διαθέσει ένα όχημα μεγάλων διαστάσεων, ειδικά διαμορφωμένο, ως κινητό εργαστήριο, σε κεντρικά σημεία των πόλεων. Το εξειδικευμένο προσωπικό θα προβεί σε δωρεάν μετρήσεις σακχάρου προς το κοινό που θα προσέλθει και τα αποτελέσματα των μετρήσεων θα δίνονται σε ειδική φόρμα ώστε ο ενδιαφερόμενος να μπορεί να τα προσκομίσει στον θεράποντα ιατρό του.
Οι μετρήσεις είναι ενδεικτικές της συγκεκριμένης στιγμής και σε καμιά περίπτωση δεν υποκαθιστούν τις μικροβιολογικές εξετάσεις.
Αναλυτικότερα το πρόγραμμα των δωρεάν μετρήσεων έχει ως εξής:
ΤΡΙΤΗ 12/3/3019 ΕΝΑΝΤΙ Κ.Α.Π.Η. Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ώρες 09.00 -13.00
ΤΡΙΤΗ 12/3/3019 ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ώρες 17.00 – 20.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/3/2019 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΣΤΑΚΟΣ ώρες 08.30 -13.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/3/2019 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ (ΚΥΚΛΙΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ) ώρες 17.00 – 20.00

Για το Δ.Σ. του Φ.Σ. Αιτωλοακαρνανίας,

ο Πρόεδρος ο Γραμματέας

Πέτρος Πετρόπουλος Γεώργιος Μπίνας

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *