Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενημερωτική Εκδήλωση Παρουσίασης των δυο νέων προγραμμάτων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας

Δημοσιεύτηκε

στις

29

Τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Παραρτήματος της Ι.Π. Μεσολογγίου Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, ενημερωτική εκδήλωση, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Μεσολογγίου, για την παρουσίαση των προγραμμάτων «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση» και «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων».

Από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Ράπτης, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Ζαχαρίας Νικολογιάννης καθώς και το Μέλος της Διοίκησης κα. Περσεφόνη Μελαχρή. Τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Βασίλειος Σπυρόπουλος, ενώ εισηγητής της παρουσίασης ήταν ο εκπρόσωπος της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Άγγελος Σταυρόπουλος.

Αρχικά, ο κ. Τσιχριτζής καλωσόρισε τους καλεσμένους και τον εισηγητή στην εκδήλωση, ενώ αναφέρθηκε συνοπτικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις μέρες μας, τονίζοντας τη σημασία που έχουν οι επιδοτήσεις και η ύπαρξη παρόμοιων Προγραμμάτων για την αναβάθμιση και την υποστήριξη τους. Ιδιαίτερα, επισήμανε ότι ο τομέας της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας τα τελευταία χρόνια έχει δεχτεί το μεγαλύτερο ίσως πλήγμα από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας κι έχει ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Σταυρόπουλος ο οποίος ανέλυσε τις παραμέτρους, τις παροχές, τις προϋποθέσεις, αλλά και τους τρόπους συμμετοχής στα δύο αυτά Προγράμματα. Αναλυτικότερα, το πρώτο πρόγραμμα με τίτλο:

1. «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση» αφορά τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο, στην παροχή υπηρεσιών εστίασης καθώς και στην παροχή υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης και κοινωνικής μέριμνας. Σκοπός του προγράμματος είναι να ενισχύσει κατά 50% τα επενδυτικά σχέδια των παραπάνω επιχειρήσεων, προκειμένου να αναβαθμίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τη λειτουργία τους.
Στο πλαίσιο του Προγράμματος αυτού υπάρχει δυνατότητα να επιδοτηθούν δαπάνες για παρεμβάσεις σε κτήρια, εγκαταστάσεις και περιβάλλοντα χώρο, προμήθεια μηχανημάτων και εξοπλισμού, μεταφορικά μέσα, υπηρεσίες ψηφιακής προβολής, πιστοποίησης, μελετών – κατάρτισης – παρακολούθησης του επενδυτικού σχεδίου, καθώς και δαπάνες μισθολογικού κόστους νέου προσωπικού.

Advertisement

Όσον αφορά το δεύτερο Πρόγραμμα που παρουσιάστηκε με τίτλο:

2. «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων», ο εισηγητής επισήμανε ότι αναφέρεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αγροδιατροφή / βιομηχανία τροφίμων, στην ενέργεια, στην εφοδιαστική αλυσίδα, στις πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες (Π.Δ.Β.), στο περιβάλλον, στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.), στην υγεία, καθώς και στα υλικά – κατασκευές και στοχεύει στον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού τους και στην πιστοποίηση των προϊόντων τους.

Το παραπάνω Πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα ενίσχυσης των επενδυτικών σχεδίων των επιχειρήσεων κατά 50 – 65 %. Ακόμη, μπορεί να επιδοτήσει δαπάνες για μηχανήματα – εξοπλισμό, πιστοποίηση προϊόντων – υπηρεσιών – διαδικασιών, συσκευασία – ετικέτα – branding, ψηφιακή προβολή, συμβουλευτικές υπηρεσίες – τεχνικές μελέτες, μεταφορικά μέσα και μισθολογικό κόστος νέου προσωπικού.

Αφού ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των Προγραμμάτων, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να απευθύνουν ερωτήματα στον κ. Σταυρόπουλο, ενώ τους μοιράστηκαν και ενημερωτικά φυλλάδια.

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος εκφράζει την ικανοποίησή του για την άψογη συνεργασία με το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, γεγονός που επιτρέπει τη διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων με στόχο την συνεχή ενημέρωση των συναδέλφων μας. Ο Σύλλογος μας δεσμεύεται να συνεχίζει να υποστηρίζει τους συναδέλφους μας και να τους ενημερώνει για δράσεις και Προγράμματα που θα μπορούσαν να τους ενισχύσουν, ιδιαίτερα στην δύσκολη χρονική περίοδο που διανύουμε.

Advertisement

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ                                                              ΚΟΣΣΟΒΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

 

 

Advertisement
Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *