Connect with us

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ενημέρωση στους κυνηγούς από το Σύλλογο για τη νέα περίοδο

Δημοσιεύτηκε

στις

32

Ύστερα από αλλεπάλληλες συναντήσεις και ατέρμονες συζητήσεις των εκπροσώπων των κυνηγετικών ομοσπονδιών και της συνομοσπονδίας με στελέχη της κυβέρνησης για θέματα κυνηγίου επετεύχθη προς το παρόν μια συμφωνία να λειτουργήσουν οι κυνηγετικές οργανώσεις κι εφέτος , με μικρές αλλαγές όσον αφορά τα θηρεύσιμα είδη .
Θέλουμε να πιστεύουμε , ότι οι 200,000 και πλέον κυνηγοί θα αισθανθούν κάποια ανακούφιση στην αγωνία που βίωσαν σ ‘ένα προσχηματικό διάλογο με την κυβέρνηση.
Ας ελπίσουμε , ότι έστω και αργά οι ιθύνοντες του υπουργείου περιβάλλοντος αντελήφθησαν , ότι το κυνήγι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα ασκήθηκε με συνέπεια και υπευθυνότητα , όχι μόνο στην κάρπωση θηραμάτων , αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος γενικότερα.
Σήμερα που το περιβάλλον πλήττεται από παράνομες δραστηριότητες η ύπαρξη των κυνηγετικών οργανώσεων και η παρουσία των κυνηγών στην ύπαιθρο συμβάλουν τα μέγιστα για την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας , του τόπου μας .
Με χρήματα των κυνηγών γίνονται βελτιώσεις βιοτόπων , δενδροφυτεύσεις , εμπλουτισμοί θηραμάτων . Μεγάλη είναι επίσης η συμβολή των ομοσπονδιακών θηροφυλάκων στην καταπολέμηση της λαθροθηρίας, την παράνομη υλοτομία κ.λ.π. και στο θέμα αυτό , παρακαλούμε όλα τα μέλη του συλλόγου μας να ευαισθητοποιηθούν και καθένα μας να βοηθήσει τη θηροφυλακή για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην προστασία των θηραμάτων .
Θα πρέπει αγαπητοί συνάδελφοι, όλοι μας να σεβόμαστε τους κανόνες περί θήρας και της ισχύουσες δασικές διατάξεις , να σεβόμαστε και να συνεργαζόμαστε με γεωργούς και κτηνοτρόφους, να συνυπάρχουμε ειρηνικά για το καλό όλων μας.
Είμαστε ένα υγειές κομμάτι της κοινωνίας και με τη συμπεριφορά μας και με τη συνεργασία και άλλων φορέων να είμαστε πλάι σε κάθε πολίτη που έχει ανάγκη τη βοήθεια μας . Να σεβόμαστε τις ιδέες και αρχές που διέπουν το κυνήγι , χωρίς ακρότητες και υπερβολές . Να γίνει συνείδηση όλων μας. Το κυνήγι για μας είναι τρόπος ζωής , χωρίς σύγκρουση με τις άλλες κοινωνικές ομάδες .
Σας ευχόμαστε καλή κυνηγετική περίοδο , χωρίς προβλήματα και χωρίς δυσάρεστα περιστατικά. Με σεβασμό και αγάπη στις οικογένειές σας.

Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                                                O Γ. Γραμματέας
Κων. Ντουμάζιος                                         Κων. Ταράτσας

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *