Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ και την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ – ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Δημοσιεύτηκε

στις

48

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ και την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Δημότες, άνδρες και γυναίκες, του Δήμου Αμφιλοχίας
Σε δύο μήνες θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, σε ένα τοπίο νοσηρό στο οποίο οι συνέπειες των επιλογών των μνημονίων και της τροϊκανής τυραννίας έχουν πάρει διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης. Εκατομμύρια οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι, οι όμηροι των τραπεζών, οι αποκλεισμένοι. Η κοινωνία διαλύεται μέσα σε ένα σκηνικό ανασφάλειας, φόβου και κοινωνικής καταστροφής.
ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

Τρία χρόνια εφαρμογής του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ είναι αρκετά για να φανεί η αποσύνθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η ομηρία των Δήμων στο Μνημόνιο, προετοιμάζει το έδαφος για ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών και κατάργηση των στοιχειωδών κοινωνικών παροχών.  Παράλληλα οι Δήμοι φορτώνονται με νέες αρμοδιότητες χωρίς να τους δίνονται οι αντίστοιχοι πόροι, με αποτέλεσμα να πληρώνουν το <<μάρμαρο>> οι Δημότες. Ο συγκεντρωτισμός στην άσκηση εξουσίας απομάκρυνε τους πολίτες εντελώς από τα κέντρα λήψης αποφάσεων ώστε να μην μπορούν να έχουν στοιχειώδη συμμετοχή στα ζητήματα που αφορούν τη ζωή τους.
Την ίδια στιγμή οι << πρόθυμοι>> δήμαρχοι σιωπηρά συναινούν, βάζουν νέα δημοτικά τέλη, ζητούν από τους πολίτες να πληρώνουν ξανά τις δημοτικές υπηρεσίες πολλές από τις οποίες θέλουν να τις παραχωρήσουν, ή τις παραχώρησαν ήδη, σε ιδιώτες.

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες του Δήμου Αμφιλοχίας
Η εικόνα του Καλλικρατικού Δήμου Αμφιλοχίας είναι η έκφραση αυτής της πολιτικής.
Οικονομική εξαθλίωση και ανεργία.
Παραγωγική ανυπαρξία και κλείσιμο καταστημάτων.
Μεταφορά όλων σχεδόν των υπηρεσιών στα αστικά κέντρα του Νομού.
Απαξίωση της Δημόσιας Υγείας, μαρασμός και εγκατάλειψη δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων.
Γι’ αυτή την εικόνα είναι τεράστια η συνευθύνη της Δημοτικής Αρχής που στήριξε ολόθερμα την πολιτική του Καλλικράτη και των Μνημονίων.

Συνδημότη, συνδημότισσα
Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε να <<κλείνουμε τα μάτια >> ούτε να ξεπουλάμε τη συνείδησή μας σε εκβιασμούς και μικροεκδουλεύσεις. Γι’ αυτό συγκροτήσαμε Δημοτική Κίνηση Ανατροπής – Αλληλεγγύης και Ανασυγκρότησης του Δήμου μας.
    Η κίνησή μας  συγκροτείται από ενεργούς πολίτες με δημοκρατική και αγωνιστική αντίληψη για τα πράγματα. Πολίτες που αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει ανάγκη για τη μεγάλη αλλαγή στο Δήμο μας.
    Πολίτες που παλεύουν για το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την υγεία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον. Αγωνίζονται για περισσότερη Δημοκρατία με τη συμμετοχή και την ενεργοποίηση όλων μας.
    Η Δημοτική μας κίνηση με υπευθυνότητα, στελεχώθηκε και στελεχώνεται συνεχώς με νέους ανθρώπους κυρίως, που καταθέτουν τον ριζοσπαστισμό τους και την αγωνιστικότητά τους με όραμα την ανατροπή της μίζερης και καταστροφικής κατάστασης στο Δήμο μας. Στελεχώνεται ακόμα και από έμπειρους αγωνιστές που καταθέτουν τις εμπειρίες τους και τη γνώση τους.

Advertisement

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες
Όλοι εμείς οι ενεργοί πολίτες που συγκροτούμε τη Δημοτική μας κίνηση, δεν στηριζόμαστε και δεν εμπιστευόμαστε τους κήνσορες και επαγγελματίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δεν εμπιστευόμαστε αυτούς που συνήργησαν στο έγκλημα της απαξίωσης του Δήμου μας. Δεν εμπιστευόμαστε τους πολύξερους απόντες από την κοινωνία, ούτε αυτούς που ζουν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Γι’ αυτό μέσα από Δημοκρατικές διαδικασίες επίμονες και επίπονες αναδείχθηκε και η υποψηφιότητα του επικεφαλής της Δημοτικής μας κίνησης.
Πρόκειται για τον 35χρονο Μαθηματικό Βαγγέλη Τσούκα. Ένα νέο, δοκιμασμένο από τα φοιτητικά του χρόνια στους αγώνες του λαού μας. Ένα δικό μας άνθρωπο, τον απλό συντοπίτη μας που εμπιστευόμαστε και μας εμπιστεύεται. Μια υποψηφιότητα που θα στηριχθεί στη συλλογικότητα, που θα αντικαταστήσει τους ηγεμονισμούς των μονίμων και αναντικατάστατων.
Με αρχές την Δημοκρατία, την αλληλεγγύη, την αγάπη για τον τόπο μας προχωράμε στην εκπόνηση του προγράμματός μας και στη στελέχωση του ψηφοδελτίου μας.

Δημότες – δημότισσες του Δήμου Αμφιλοχίας
Στο κείμενο – διακήρυξη της δημιουργίας Δημοτικής κίνησης έχουμε καταθέσει τους βασικούς άξονες σε πολιτικό και τοπικό – καθημερινό επίπεδο. Το πρόγραμμά μας που θα δοθεί στους συνδημότες μας θα είναι προϊόν συλλογικού μόχθου και προβληματισμού και θα είναι δεμένο απόλυτα με τις ανάγκες τους. Για μας ο αυτοδιοικητικός αγώνας είναι κομμάτι της γενικότερης πολιτικής ζωής και έχει άμεση σχέση με τα λαϊκά προβλήματα σε όλα τα επίπεδα. Όποιος προσπαθεί να διαχωρίσει τα προβλήματα είναι συνυπεύθυνος για το έγκλημα που συντελείται σε βάρος του λαού μας από το 2010 και μετά.
Με την κατάθεση της ψυχής μας προχωράμε στην κορυφαία πολιτική μάχη. Είναι αγώνας για τη Δημοκρατία. Είναι αγώνας που θα υπηρετεί το συλλογικό δίκαιο, την αλληλεγγύη, την παραγωγική  και κοινωνική ανασυγκρότηση με δικαιοσύνη και ισότητα.

Με αυτές τις γενικές αρχές καλούμε τους Δημότες να συστρατευτούμε για την Ανατροπή και την Αλλαγή στον τόπο μας. Ήρθε η ώρα για ένα νέο ξεκίνημα.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

1.    ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ   (ΦΥΣΙΚΟΣ)
2.    ΚΟΝΤΟΝΙΚΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ          (ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ)
3.    ΜΠΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                       (ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ)
4.    ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ          (ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΛΤΑ)
5.    ΜΟΛΩΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ(ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ-ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ)
6.    ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗ ΗΡΩ(ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ)
7.    ΚΟΣΜΕΤΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ)
8.    ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ( ΕΛΕΥΘ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ-
9.    ΚΑΡΟΥΣΟΣ ΑΛΕΞΗΣ                       (ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ)
10.    ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ         ( ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ)
11.    ΣΤΑΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ-ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ «Δικαίωμα στη ζωή» )
12.    ΦΩΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  (ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ)
13.    ΠΑΝΤΙΩΡΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  (ΔΗΜ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ)- ΜΕΝΙΔΙ
14.    ΤΣΟΥΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  (ΕΡΓΟΔΗΓΟΣ)
15.    ΛΙΤΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ(ΑΓΡΟΤΗΣ)-ΙΝΑΧΟΣ
16.    ΛΙΑΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

Advertisement
Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *