Τσίπουρο μπόμπα σε εμφιαλωτήριο για διάθεση στην αγορά

Τσίπουρο μπόμπα σε εμφιαλωτήριο για διάθεση στην αγορά

Κύκλωμα λαθρεμπορίας νοθευμένων ποτών σε Λάρισα και Μαγνησία ξετρύπωσε η ΑΑΔΕ

Στην αποκάλυψη κυκλώματος παράνομης διάθεσης αλκοολούχων προχωρούν οι τελωνειακές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία της ΑΑΔΕ και την Αστυνομία, εντόπισαν στο Αρμένιο Λάρισας και στο Στεφανοβικείο Μαγνησίας, προϊόντα άκρως επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.
Η επιχείρηση, όπως αναφέρει το σχετικό ανακοινωθέν, εξελίσσεται με ελέγχους σε ανοιχτούς υπαίθριους χώρους, αποθήκες, φορτηγά και εμπορευματοκιβώτια.
Οι πρώτες ενδείξεις, σύμφωνα με την Αρχή, παραπέμπουν σε κύκλωμα λαθρεμπορίας που είχε δημιουργήσει παράνομο εμφιαλωτήριο κρασιού, με άδεια «κάβας», το οποίο έφερνε καθαρή αιθυλική αλκοόλη (οινόπνευμα) από άλλο κράτος μέλος της Ε.Ε. και στη συνέχεια έφτιαχνε παραποιημένα και νοθευμένα ποτά, με σκοπό να τα διαθέσει στην ελληνική αγορά.
Επίσης, τα αποστάγματα, που βρέθηκαν, πιθανόν να προέρχονται από τη σύνθεση αιθυλικής αλκοόλης και αρωματικών ουσιών για να παραπέμπουν στη γεύση του τσίπουρου.
Σε κάθε περίπτωση, τα προϊόντα αυτά δεν είχαν ελεγχθεί από καμιά Υπηρεσία για να εξακριβωθεί η επίπτωση τους στην δημόσια υγεία.
Ειδικότερα, μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί οι ακόλουθες ποσότητες:

Αρμένιο
Δεκατρείς τόνοι οινοπνεύματος (96ο βαθμών) εντός δεξαμενών αποθηκευμένο σε φορτηγό.
Εξήντα φιάλες Βουλγαρικής προέλευσης.
Αιθυλική αλκοόλη σαράντα λίτρων.
Αλκοολούχα υγρά σαράντα λίτρων.
Στεφανοβίκειο
Χίλια πενήντα δυο λίτρα αποσταγμάτων
Πέντε χιλιάδες εξακόσια δεκατρία λίτρα κρασί
Η ΑΑΔΕ τονίζει πως η παραπάνω υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, κατάσχονται τα προϊόντα, μηχανήματα και μέσα μεταφοράς, ενώ παράλληλα έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις και αναζητούνται τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος.

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*