Συναγερμός στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Πότσδαμ- Βρέθηκε ύποπτο αντικείμενο

Συναγερμός στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Πότσδαμ- Βρέθηκε ύποπτο αντικείμενο

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή σε ακτίνα δεκάδων μέτρων.
Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι το ύποπτο αντικείμενο που οδήγησε στην εκκένωση της χριστουγεννιάτικης αγοράς του Πότσδαμ επιβεβαιώθηκε ότι περιείχε εκρηκτικά. Νωρίτερα, η αστυνομία στην πόλη Πότσδαμ της Γερμανίας απομάκρυνε τον κόσμο από μια χριστουγεννιάτικη αγορά και τη γύρω περιοχή προκειμένου να ερευνήσει ένα ύποπτο αντικείμενο.
Όπως μετέδωσαν με τοπικά μέσα ενημέρωσης το ύποπτο πακέτο είναι περίπου 40×50 εκατοστά και παραδόθηκε σε φαρμακείο που βρίσκεται στην περιοχή. Ο υπάλληλος του φαρμακείου το άνοιξε και όπως είπε στην αστυνομία, εντόπισε καλώδια και κάποιο μηχανισμό κι έτσι ειδοποίησε τις αρχές.
Αξίζει να σημειωθεί ,πως φέτος μετά τα περσινά τρομοκρατικά χτυπήματα οι χριστουγεννιάτικες αγορές στη Γερμανία φυλάσσονται με επιπλέον μέτρα. Δημοσκόπηση του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων δείχνει ότι ένα περίπου χρόνο μετά την επίθεση με νταλίκα σε χριστουγεννιάτικη αγορά του δυτικού Βερολίνου με 12 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, οι περισσότερες γερμανικές πόλεις έχουν εκπονήσει νέα σχέδια πρόληψης και αποτροπής τρομοκρατικών ενεργειών.
Σχεδόν σε όλες τις πόλεις περιπολούν, από σήμερα και μέχρι το κλείσιμο των αγορών λίγο πριν την παραμονή των Χριστουγέννων, περισσότεροι ένοπλοι αστυνομικοί από πέρυσι. Στις χριστουγεννιάτικες αγορές σε Φρανκφούρτη, Δρέσδη και Κίελο υπάρχουν ακόμα και μικρά αστυνομικά τμήματα για παν ενδεχόμενο.

πηγή:news247.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*