Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση με εργαζομένους ΓΝ Αγρινίου και το ΦΔ Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου

Δημοσιεύτηκε

στις

31

Συναντήσεις της Μαρίας Τριανταφύλλου, με εκπροσώπους των εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου και του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου Αιτωλικού.

Με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγρινίου, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συζητήσει η βουλευτής Μαρία Τριανταφύλλου.
Η συζήτηση αφορούσε στην κατάσταση και τα προβλήματα στη νοσηλευτική μονάδα του Αγρινίου.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του νοσοκομείου ενημέρωσαν για τις πρωτοβουλίες του σωματείου στην κατεύθυνση της αναστροφής της λειτουργικής κατάρρευσης της υγειονομικής μονάδας και της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών, προς τους πολίτες της περιοχής.
Παρέδωσαν σχετικό υπόμνημα, το οποίο συνυπογράφει και η ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτ/νιας και έχουν καταθέσει προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Οι εργαζόμενοι στάθηκαν στην ανάγκη άμεσης αναθεώρησης του οργανισμού του Νοσοκομείου, στα χρηματοδοτικά εργαλεία για άμεση επισκευή του παλιού κτιρίου και δημιουργία σε πρώτη φάση ενός αστικού Τύπου Κέντρου Υγείας, στην αξιοποίηση του μαγνητικού τομογράφου, στην αυτόνομη λειτουργία του ΤΕΠ, στην Μ.Α.Φ., στη μονάδα τεχνικού νεφρού, στην ανάγκη έναρξης λειτουργίας της ψυχιατρικής κλινικής, στο πάγιο αίτημα και των εργαζόμενων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου για αποσύνδεση των δύο Νοσοκομείων του νομού μας.
Η βουλευτής υπογράμμισε πως ήταν προγραμματική δέσμευση για το ΣΥΡΙΖΑ η ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας. Σήμερα, παρά τις αντίξοες συνθήκες και το ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο γίνεται πράξη από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας η ανασυγκρότηση του τομέα της Δημόσια Υγείας. Στο νομό Αιτωλοακαρνανίας τα δύο νοσοκομεία παρουσιάζουν καλύτερη στελέχωση και λειτουργούν με αποτελεσματικότερο τρόπο.
«Σήμερα που και οι πιο δύσπιστοι παραδέχονται πως η Δημόσια Υγεία στέκεται ξανά στα πόδια της, δεν μπορεί παρά να είναι σε πρώτη προτεραιότητα οι προτάσεις των εργαζομένων και των συλλογικών τους φορέων, ειδικά όταν αυτές συγκρούονται με τις αιτίες που την οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού.
Οι εργαζόμενοι κράτησαν τη Δημόσια Υγεία όρθια, όταν οι μνημονιακές δεσμεύσεως των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ την είχαν στήσει στο απόσπασμα», ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής.
Εν όψει των επικείμενων εκλογών του σωματείου, η βουλευτής σημείωσε πως η αυξημένη συμμετοχή των εργαζομένων στα κοινά αλλά και ειδικότερα στα συνδικαλιστικά δρώμενα, μπορεί να δώσει νέο αέρα αλλά και προτάσεις, κάτι από το οποίο έχει ανάγκη η Δημοκρατία αλλά και η Κοινωνία μας.
Η δεύτερη συνάντηση της κ. Τριανταφύλλου πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου Αιτωλικού.
Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στο επικείμενο νομοσχέδιο για τους φορείς διαχείρισης και έθεσαν επιτακτικά το ζήτημα της διασφάλισης των θέσεων εργασίας για όσους εδώ και χρόνια υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον στον ευαίσθητο τομέα του φυσικού περιβάλλοντος.
Η κ. Τριανταφύλλου είπε πως τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι βουλευτές του από το 2012 αγωνίστηκαν για σταματήσει η υποβάθμιση των Φορέων. Σήμερα η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να αναβαθμιστεί ο ρόλος των Φορέων κάτι που περνάει και μέσα από την βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Τόνισε, επίσης, ότι εφόσον προκύπτουν και νέες αρμοδιότητες για τους φορείς θα πρέπει, να εξεταστεί κα η ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση με εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό.
«Οι εργαζόμενοι είναι η ψυχή των φορέων και είναι ανάγκη να σταθούμε δίπλα σε όλους εκείνους που έχουν αφιερώσει το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής τους στην υπηρεσία της σωστής διαχείρισης του ευαίσθητου φυσικού περιβάλλοντος της χώρας μας».
Η βουλευτής δεσμεύτηκε πως θα υπάρξει παρέμβαση και για το εργασιακό καθεστώς εν όψει της συζήτησης του νέου νομοσχεδίου για τους Φορείς διαχείρισης.
Επίσης, σε σχέση με το Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου Αιτωλικού, η βουλευτής τόνισε πως τόσο η Αμβρακία όσο και τα Ακαρνανικά όρη και ο Μόρνος βρίσκονται στα γεωγραφικά όρια της περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και επομένως αυτοδίκαια στην αρμοδιότητα του Φορέα.

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *