Στις 12 Ιουλίου λήγει η προθεσμία χορήγησης αδείας κοινόχρηστων χώρων καταστημάτων Αμφιλοχία – Μενίδι

Στις 12 Ιουλίου λήγει η προθεσμία χορήγησης αδείας κοινόχρηστων χώρων καταστημάτων Αμφιλοχία – Μενίδι

Με ανακοίνωση του ο δήμος Αμφιλοχίας υπενθυμίζει στους καταστηματάρχες της Αμφιλοχίας και του Μενιδίου ότι λήγει η προθεσμία υποβολής αίτησης για τη χορήγηση αδείας κοινόχρηστου χώρου.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
ΠΡΟΣ : ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ Δ.Κ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ – ΜΕΝΙΔΙΟΥ
Για την χρήση του κοινόχρηστου χώρου έμπροσθεν του καταστήματος σας, σύμφωνα με το άρθρο 13 του ΒΔ24/9-20/10/1958 όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 3 του Ν.1080/80 και τροποποιήθηκε με μεταγενέστερες διατάξεις, υποχρεούστε να προσέλθετε στον Δήμο μας στην αρχή του κάθε έτους (όπως σας έχουμε ενημερώσει πολλάκις) για να καταθέσετε αίτηση με πρόχειρο σκαρίφημα (επισυνάπτεται) για χορήγηση άδειας χρήσης του χώρου αυτού.
Σας δίνεται η δυνατότητα να καταθέσετε αίτηση έως 12/07/2019, ως τελευταία προθεσμία.
Δεν θα χορηγείται καμία άδεια εάν υπάρχουν οφειλές στον Δήμο από τον ενδιαφερόμενο.
Η χρήση του κοινόχρηστου χώρου χωρίς την άδεια από τον Δήμο θεωρείται αυθαίρετη . Σε περίπτωση αυθαίρετης χρήσης κοινόχρηστου χώρου, επιβάλλεται σε βάρος του υπόχρεου πρόστιμο, μέχρι και το τριπλάσιο του μεγαλύτερου κατά τετραγωνικό μέτρο ποσού που καθορίστηκε με απόφαση του Συμβουλίου.
Αμφιλοχία 01/07/2019
Ο Αντιδήμαρχος
Χούτας Νικόλαος
ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με άδεια τραπεζοκαθισμάτων :
Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το Ν.339/76 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα , τα τέλη επί των ακαθαρίστων εσόδων τα οποία βαρύνουν τον πελάτη και εισπράττονται από τον επιτηδευματία καταβάλλονται στο δημοτικό ταμείο εντός της προθεσμίας απόδοσης του ΦΠΑ, υποβάλλοντας σχετική δήλωση η οποία συνοδεύεται από αντίγραφο της δήλωσης απόδοσης ΦΠΑ.
Επί μη υποβολής ή υποβολής ανακριβούς ή εκπροθέσμου δηλώσεως ή καταβολής ή ελλιπούς ή εκπροθέσμου καταβολής του τέλους επιβάλλεται εις βάρος του υπόχρεου βάσει των παρεχόμενων στον δήμο ή κοινότητα υπό της αρμοδίας οικονομικής εφορίας σχετικών στοιχείων και πρόστιμο ίσον προς το δύο επί τοις εκατόν (2%) του τέλους δι’ έκαστο μήνα καθυστερήσεως. (άρθρο 6 παρ. 5 του Ν. 1080/1980 όπως αντικαταστάθηκε από την παρ. 1 του άρθρου 18 του Ν. 2946/01, ΦΕΚ 224/01 τεύχος Α’).
Επίσης σύμφωνα με την αριθ.155/92 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους , εκείνος που εισπράττει το τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων και δεν το αποδίδει εμπρόθεσμα στο δημοτικό ταμείο, διαπράττει το αδίκημα της υπεξαίρεσης κατά το άρθρο 375 παρ.1 του Ποινικού Κώδικα.
Κατεβάστε εδώ την ΑΙΤΗΣΗ

Share

Ένα σχόλιο

  1. ΒΑΣΩ says:

    ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ, ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΕΜΑΤΗ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ, ΑΥΤΑ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ. Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*