Πρόταση από το Δήμο Αρταίων για την δημιουργία ενός αναπτυξιακού προγράμματος για τον Αμβρακικό Κόλπο

Πρόταση από το Δήμο Αρταίων για την δημιουργία ενός αναπτυξιακού προγράμματος για τον Αμβρακικό Κόλπο

Την δημιουργία ενός αναπτυξιακού προγράμματος για τον Αμβρακικό Κόλπο προτείνει ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Με επιστολή του στις Περιφέρειες Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδος, στους βουλευτές Ηπείρου και Αιτωλοακαρνανίας καθώς και στους Δήμους που «βρέχει» ο Αμβρακικός, αλλά και σε αρμοδίους φορείς και συλλόγους, ο Δήμαρχος τονίζει την ανάγκη να υπάρξει συνεργασία όλων των φορέων για την προστασία, αλλά και αξιοποίηση του Αμβρακικού Κόλπου.
Συγκεκριμένα, προτείνει είτε την δημιουργία ενός σχεδίου Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ, από πόρους του ΕΣΠΑ) ή ενός αναπτυξιακού προγράμματος με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ, αντίστοιχο του παλιότερου προγράμματος ΑΝΑΣΑ), με στόχους:
> Την ανάδειξη και την προστασία του μοναδικού θαλάσσιου οικοσυστήματος του Αμβρακικού Κόλπου,
> Την τουριστική προβολή του Κόλπου και την αξιοποίηση των περιοχών πέριξ αυτού, καθώς και
> Την προώθηση και την τυποποίηση των αλιευμάτων του Αμβρακικού Κόλπου
Για το σκοπό αυτό ο Δήμος Αρταίων προτείνει να γίνει μια συνάντηση στα τέλη Αυγούστου, μεταξύ όλων των φορέων, έτσι ώστε να συζητηθεί το πλαίσιο συνεργασίας και οι ενέργειες για την υλοποίηση ενός τέτοιου αναπτυξιακού προγράμματος για τον Αμβρακικό.

Ένα σχόλιο

 1. Σε συνέχεια προηγούμενων συζητήσεων και Ημερίδων που έχουμε κάνει στην περιοχή σας, θα ήθελα να επαναλάβω και τα παρακάτω:

  Σε όλα τα παραπάνω σχέδια, θα πρέπει να συμπεριληφθεί και ο Αλιευτικός Τουρισμός (μπορείτε να δείτε πολλές πληροφορίες για εμάς στην Διεύθυνση: http://www.fishingtrips.gr/gr/epikoinonia ).

  Μάλιστα υπάρχει και το τελευταίο, πολύ σημαντικό δημοσίευμα στην διεύθυνση: https://tinyurl.com/y9qw534g .
  Στην διάθεσή σας, για οτιδήποτε νεότερο.

  Με εκτίμηση για το http://www.fishingtrips.gr
  Λουρδής Γιώργος (6932253852).

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*