Οι πρώτες εικόνες κυκλοφορίας στην Ιονία Οδό στον κόμβο Αμφιλοχίας

Οι πρώτες εικόνες κυκλοφορίας στην Ιονία Οδό στον κόμβο Αμφιλοχίας

Η Ανατολική παράκαμψη της Αμφιλοχίας είναι πλέον γεγονός.
Τμήμα του αυτοκινητόδρομου της Ιονίας οδού παρέδωσαν σήμερα το μεσημέρι στην κυκλοφορία οι υπουργοί Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.
Ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε για μία ακόμη φορά πως η Ιονία οδός θα παραδοθεί λειτουργική τον Μάρτιο του 2017 και πρόσθεσε πως τα εγκαίνια θα γίνουν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Όπως τόνισε στον χαιρετισμό του ο κ. Σπίρτζης, «δώσαμε πολύ μεγάλη μάχη, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, για να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν τα μεγάλα οδικά έργα». Μάλιστα, σημείωσε ότι «τα έργα αυτά δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση, αλλά στον ίδιο τον λαό, αφού αυτός είναι που τα χρηματοδοτεί». Επίσης, επανέλαβε ότι η Ιονία οδός θα παραδοθεί λειτουργική τον Μάρτιο του 2017 και πρόσθεσε πως τα εγκαίνια θα γίνουν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Από την πλευρά της, η κ. Γεροβασίλη μίλησε για τα οφέλη που θα έχουν, κυρίως, οι τοπικές κοινωνίες από την ολοκλήρωση των έργων, που θα συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη. Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι η Δυτική Ελλάδα και η Ήπειρος θα βγουν από την απομόνωση, θα προωθηθεί ο τουρισμός, ενώ οι πολίτες θα ταξιδεύουν με ασφάλεια, τόνισε η κ. Γεροβασίλη.

Ο κ. Φλαμπουράρης, στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση για την ανασυγκρότηση της χώρας και όπως επεσήμανε, η ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών έργων είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα.

Το τμήμα Κουβαράς-Αμφιλοχία προς το παρόν θα λειτουργεί μόνο για τη διαμπερή κυκλοφορία από και προς τα Γιάννενα καθώς οι ανισόπεδοι κόμβοι Κουβαρά και Αμβρακίας αναμένεται να λειτουργήσουν μέχρι το Φλεβάρη.

Στον Α/Κ Κουβαρά έχουν δοθεί 2 από τους 4 κλάδους, δηλαδή η έξοδος προς Γιάννενα και η είσοδος προς Πάτρα. Αυτοί που έρχονται από το Άκτιο, τη Λευκάδα ή την Πρέβεζα θα πρέπει να κατευθυνθούν βόρεια για περίπου 4 χλμ. μετά την Αμφιλοχία για να μπορέσουν να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Α/Κ Αμβρακίας μελλοντικά θα συνδέει την Ιόνια Οδό με την Αμβρακία Οδό. Οι επόμενες παραδόσεις τμημάτων αναμένονται προς τον Φεβρουάριο με φαβορί τα τμήματα Καμπή-Πέρδικα και Γαβρολίμνη-Κεφαλόβρυσο.

Είναι αλήθεια πως η Ιόνια Οδός είναι μια μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης για αυτήν την περιοχή της Ελλάδας που είναι από τις λιγότερο αναπτυγμένες σε όλη τη χώρα και αποτελεί πύλη εισόδου και εξόδου για την Δυτική και Ανατολική Ευρώπη
Οι Νομοί που διασχίζει είναι οι Αιτωλοακαρνανίας, Πρέβεζας, Άρτας, Ιωαννίνων και αναμένεται να δώσει μεγάλη ώθηση για την ανάπτυξη της περιοχής που θεωρείται σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕ από τις πιο φτωχές στην Ευρώπη.
Ο υπουργός υποδομών κ. Σπίρτζης σε ερώτηση για τη Δυτική παράκαμψη της Αμφιλοχίας και συγκεκριμένα την 4η εργολαβία, επανέλαβε ότι γίνεται προσπάθεια ώστε το έργο να ξεπαγώσει, διαφορετικά θα ενταχθεί και αυτή η εργολαβία σε μαζί με τις υπόλοιπες σε ένα έργο σκούπα. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει σαφή χρονοδιάγραμμα καθώς θα μεσολαβήσει η δικαιοσύνη.
Η πρώτες ώρες λειτουργιάς της παράκαμψης της Αμφιλοχίας πάντως, ανακούφισαν τη πόλη από τα βαριά οχήματα και συνάμα θορύβους και καυσαέριο.

ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-1 ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-3 ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-6 ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-7 ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-10 ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-11 ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-12 ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-14 ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-16 ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-17 ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-18 ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-20 ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-21 ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-22 ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-23 ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-24 ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-25 ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-27 ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-28 ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-29 ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-30 ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-31 ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-32 ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-33 ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-34 ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-36 ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-38 ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-39 ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-42 ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-43 ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-45 ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-46 ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-48 ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-49 ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-53 ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-54 ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-56 ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-58 ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-61 ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-62 ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-65 ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-66 ionia_odos_parakamsi_amfiloxias-67

Δείτε τις  πρώτες εικόνες κυκλοφορίας στην Ιονία Οδό στον κόμβο Αμφιλοχίας.

amfiloixia_kykloforia_komvou-1 amfiloixia_kykloforia_komvou-2 amfiloixia_kykloforia_komvou-4

 

Share

2 Σχόλια

  1. olla ta komatoskila pigane gia thn mizatoy na dijoyn ena ergo poy den einai kan dikotoys

  2. Δημητρης says:

    Koμματόσκυλα είδαν κρέας και όρμησαν.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*