Οι μαθητές γιόρτασαν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Οι μαθητές γιόρτασαν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου γιόρτασαν σήμερα Παρασκευή οι  μαθητές όλων των βαθμίδων, στο Ηρώο της κεντρικής πλατείας Αμφιλοχίας. Νωρίτερα με παρουσία γονέων προηγήθηκε γιορτή σε δημοτικά και νηπιαγωγεία. Οι μαθητές, μικροί και μεγάλοι έδωσαν το παρόν με ποιήματα και κατάθεση στεφάνων. Ο εορτασμός της επετείου θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου με την καθιερωμένη παρέλαση στην παραλιακή οδό της Αμφιλοχίας.

Πρόγραμμα εορτασμού:

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019
– Ώρα 07.00 – θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών της Δημοτικής Κοινότητας και των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας.
Στην Αμφιλοχία:
– Ώρα 08.45 – Έπαρση σημαίας στο Μνημείο των Ηρώων
– Ώρα 09.15 – Άφιξη των μαθητών και μαθητριών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Φιλαρμονικής του Δήμου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου.
– Ώρα 09.15 – Προσέλευση Επισήμων στο Δημαρχείο.
– Ώρα 09.30 – Προσέλευση Επισήμων στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου.
Ώρα 10.00 – Τέλεση Δοξολογίας σε όλους τους Ιερούς Ναούς του Δήμου.
Στη Δοξολογία θα παραστούν όλες οι Δημοτικές, Αστυνομικές, Δικαστικές, Πολιτικές, Τοπικές Αρχές με τους υπαλλήλους τους, τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα αναγνωρισμένα Σωματεία και όλος ο λαός.
Ώρα 10.30 – Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων.
Στην έδρα του Δήμου, στην Αμφιλοχία στεφάνια θα καταθέσουν ο κ. Δήμαρχος Αμφιλοχίας, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Αντιπεριφερειάρχης κα. Μαρία Σαλμά,, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Αμφιλοχίας, κ. Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, η κα. Λιμενάρχης Αμφιλοχίας, ο κ. Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμφιλοχίας, ο κ. Πρόεδρος του Συλλόγου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, οι εκπρόσωποι της Εθνικής αντίστασης.
Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας.
Στην έδρα του Δήμου τον Πανηγυρικό της Ημέρας θα εκφωνήσει η κα. Σακέλλιου Μαρία, εκπαιδευτικός του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αμφιλοχίας.
Τελετάρχη ορίζουμε την κα. Μαρία Τσόγκα, εκπαιδευτικός του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμφιλοχίας.
Στις Τοπικές Κοινότητες όπου λειτουργούν Λύκεια, Γυμνάσια, Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, παρακαλούνται οι κ. Διευθυντές των σε συνεργασία να ορίσουν ομιλητή για την εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας καθώς και τον Τελετάρχη.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με παρελάσεις των Σχολείων: Στην έδρα του Δήμου μετά τη λήξη των εκδηλώσεων στο Μνημείο των Ηρώων θα επακολουθήσει Παρέλαση μπροστά από τους Επισήμους με την εξής σειρά: 1. Α, Β, Γ Δημοτικά Σχολεία. 2. Γυμνάσιο Αμφιλοχίας. 3. Επαγγελματικό Λύκειο Αμφιλοχίας. 4. Γενικό Λύκειο Αμφιλοχίας. 5. Αστυνομικές Αρχές. 6. Πυροσβεστική.

 

 

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*