Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά το Ελληνικό, το Κ.Α.Σ. μπλοκάρει και το Ξενία στην Άρτα

Δημοσιεύτηκε

στις

163

Το θέμα της αξιοποίησης του Ξενία Άρτας ως ξενοδοχειακή μονάδα,έφερε για μια ακόμη φορά στη Βουλή ο Γιώργος Στύλιος. Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε, ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ.), απορρίπτοντας τοσχετικό αίτημα του Δήμου Αρταίων, ουσιαστικά δεν έκανε δεκτό ένα θέμα το οποίο ενώνει τη μεγάλη πλειοψηφία των Αρτινών ανεξαρτήτως πολιτικών καταβολών.

Ο κ. Στύλιος επεσήμανε στην αρμόδια Υπουργό ότι: «…Η επαναλειτουργία του ξενοδοχείου, θα προσελκύσει ιδιωτικές επενδύσεις στην Άρτα, θα αποτελέσει πόλο επαγγελματικής ανάπτυξης και θα συνεισφέρει σημαντικά στο πρόβλημα της έλλειψης ξενοδοχειακών μονάδων υψηλών προδιαγραφών που αντιμετωπίζει η πόλη. Ταυτόχρονα, θα αναδειχθεί και θα αξιοποιηθεί ο περιβάλλων χώρος του Κάστρου ώστε να είναι επισκέψιμο, ασφαλές και ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η Άρτα, είναι μια από τις φτωχότερες περιοχές της χώρας μας. Η απαγόρευση από το Κ.Α.Σ. της λειτουργίας του Ξενία, στερεί πολύτιμες θέσεις εργασίας καθώς και τα προφανή πολλαπλασιαστικά οφέλη ως προς την τοπική κοινωνία. Αποτελεί κατάφορη αδικία, σε άλλες πόλεις να εγκρίνεται η λειτουργία σχετικών τουριστικών υποδομών, όπως για παράδειγμα στο Ναύπλιο, μέσα στο κάστρο της Ακροναυπλιάς.Η κυβέρνηση είναι αντίθετη με τις ιδιωτικές επενδύσεις στην Άρτα..».

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε και στην ανακοίνωσημε ημερομηνία 28-09-2017,του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, σύμφωνα με την οποία: «…ηκήρυξη αρχαιολογικού χώρου, δεν εμποδίζει την έγκριση ή την εκτέλεση του όποιου έργου. Απόδειξη για αυτό είναι το κέντρο της Αθήνας, η Ρόδος, το Ναύπλιο, η Μονεμβασία, τα Χανιά και πολλές άλλες περιπτώσεις που αποτελούν κηρυγμένους αρχαιολογικούς χώρους…»

Το Ξενία είναι βαθιά ριζωμένο στις συνειδήσεις των συμπολιτών μου, τόνισε ο κ. Στύλιος, ώστε να είναι ένα ακόμη κτίριο που απαξιώνεται, η δε χρήση του αφορά την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου. Δεδομένου μάλιστα ότι δεν έχει κριθεί διατηρητέο, έχει αφεθεί στην τύχη του, ρημάζει και λεηλατείται. Το Ξενία,μπορεί να μισθωθεί με ανοιχτό και διάφανο διαγωνισμό, με αυστηρούς όρους ως προς την προστασία του περιβάλλοντος χώρου και του Κάστρου. Παράλληλα, μπορεί να διασφαλιστεί, η ορθή λειτουργία του Κάστρου σε σχέση με τη συντήρηση,την ανάπλαση και τη φύλαξή του.

Καταλήγοντας ο Βουλευτής μεταξύ άλλων ερωτάτην Υπουργό:
• Προτίθεστε να συμβάλλετε στην προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με την αξιοποίηση του Ξενία;
• Βάση ποιάς νομοθεσίας το ΚΑΣ επέτρεψε στο «Ξενία» Ναυπλίου να μισθωθεί και να αξιοποιηθεί από τη μισθώτρια τουριστική επιχείρηση; Γιατί η νομοθεσία αυτή δεν εφαρμόστηκε και στην περίπτωση του Ξενία Άρτας;
• Προτίθεστε να επιτρέψετε στο Δήμο Άρτας, λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς που θα θέσει το ΚΑΣ, να αξιοποιήσει την περιουσία του;

Advertisement
Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. ΤΣΩΛΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ

    06/10/2017 at 13:57

    Εμεις μεγαλωσαμε στον χωρο του ΞΕΝΙΑ και θα θελαμε να το δουμε ξανα να λειτουργει, οπως πολυ σωστα λετε λειτουργουν με τον ιδιο τροπο τοσοι χωροι σε αλλες πολεις.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *