Ικανοποιητική η συμμετοχή  για τον επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς – Πόσοι ψήφισαν στην Αμφιλοχία

Ικανοποιητική η συμμετοχή για τον επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς – Πόσοι ψήφισαν στην Αμφιλοχία

Με πολύ αισιόδοξα μηνύματα για τη συμμετοχή και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, συνεχίζεται η ψηφοφορία για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Στις 15:30 είχαν προσέλθει στις κάλπες 130.000 ψηφοφόροι και εκτιμάται ότι αν η προσέλευση των πολιτών συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό, η συμμετοχή θα ξεπεράσει τις 150 και ίσως αγγίξει τις 200 χιλιάδες.

Τα εκλογικά κέντρα θα μείνουν ανοιχτά μέχρι τις 8μμ. Η επιτροπή εκτιμά ότι στην περίπτωση που όλα κυλήσουν ομαλά, λίγο μετά τις 10:30 θα είναι σε θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα. Στην ψηφοφορία έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν όλοι όσοι είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, σε όποιο εκλογικό κέντρο επιλέξουν, με ταυτότητα ή διαβατήριο και αφού καταβάλλουν 3 ευρώ.

ekloges_pasok (4)

Το ενδιαφέρον της σημερινής ψηφοφορίας στρέφεται πρωτίστως στο ύψος της συμμετοχής. Τις τελευταίες μέρες τα εκλογικά επιτελεία μετέδιδαν ότι υπήρξε αναθέρμανση του ενδιαφέροντος των πολιτών κάτι που δημιούργησε την προσδοκία μιας «ευχάριστης έκπληξης». Η συμμετοχή θα καθορίσει την πολιτική δυναμική του εγχειρήματος αλλά και το σκηνικό της επόμενης μέρας. Μια συμμετοχή που θα ξεπεράσει τις 100 και θα πλησιάσει τις 150 χιλιάδες, θα διασφαλίσει την ενότητα και θα προσφέρει την απαραίτητη νομιμοποίηση στο νέο αρχηγό. Μια μικρότερη συμμετοχή, εκτιμάται ότι μπορεί να δημιουργήσει φυγόκεντρες τάσεις.

Από τη σημερινή ψηφοφορία θα προκύψει και το δίδυμο που θα διεκδικήσει την ηγεσία στον δεύτερο γύρο, την ερχόμενη Κυριακή.

Στο Δήμο Αμφιλοχίας η συμμετοχή θεωρείται ικανοποιητική αφού ο στόχος των 500 ψηφοφόρων φαίνεται σχεδόν να καλύπτεται.

Μέχρι τις 15:30 ψήφησαν: Στη ΔΕ Αμφιλοχίας 250 στην ΔΕ Ινάχου 95 και στην ΔΕ Μενιδίου 50 ψηφοφόροι. Η Διαδικασία συνεχίζεται.

ekloges_pasok (3)

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*